Spring naar de content
bron: ANP/Bart Maat

Van Baudet naar baardmans: de #Thierrychallenge in beeld

Het is zomer, de komkommerplant van de moestuintjesactie van Albert Heijn groeit aardig op het balkon en in Den Haag zijn de politici met zomerreces. Tijd om te focussen op echt belangrijke zaken. En die zijn er: zo is daar ons aller Thierry Baudet, die geheel in de geest van de tijd een heuse #thierrychallenge in het leven roept.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De uitdaging is simpel: totdat er een kabinet is zal de immer keurig gesoigneerde FvD-lijsttrekker zijn gezichtshaar laten groeien. Hij daagt zijn achterban uit dit ook te doen, en zodoende is de  #thierrychallenge een feit. Maar wat betekent dit precies? Het zou zomaar kunnen dat er een kabinet ophanden is, en dat Baudet daar lucht van gekregen heeft. Want waarom niet meteen begonnen in april? Het was immers al vrij snel duidelijk dat een kabinet wel even op zich liet wachten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maximumlengte

Maar goed: de challenge is er, en nu is het de vraag tot hoe lang de baard van Thierry door zal groeien. Wordt het een ietwat laf modelletje-Plasterk anno 2014 of die van de meest prominente baardmans van het binnenhof: Klaas Dijkhoff? Voor zover baarden gaan in het Haagse is dit wel de maximumlengte. Mocht het nog een paar maanden duren, dan gaat Thierry daar met gemak overheen. Om nog maar te zwijgen over een langere periode zonder kabinet zoals die bij onze Zuiderburen voorkwam.

Thierry Baudet die met een baard op zijn enkels over het Binnenhof loopt? We zullen het zien, je zou bijna hopen dat de onderhandelingen weer spaak lopen. Maar alle gekheid op een stokje. Baudet kaart hier wel wat aan. Het duurt lang, en hoe lang het nog gaat duren dat gaan we zien, aan de gezichtsbeharing van de FvD-voorman. Omdat wij ook de beroerdste niet zijn gaan we de baard-progress nauwgezet volgen in onderstaande tijdlijn.

De Baard van Baudet als barometer op het Binnenhof, zo zou je het kunnen noemen.

Wordt absoluut vervolgd..