Spring naar de content
bron: Corbino

A.L. Snijders: ‘Ik was een pester, zonder het te weten’

A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Müller (Amsterdam, 1937), is schrijver en columnist. Iedere zondagochtend leest hij een zeer kort verhaal (zkv) voor op NPO Radio 4. Dit jaar wordt hij tachtig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet
A.L. Snijders
Beeld:

Wat is uw huidige gemoedstoestand?
Die is dubbelzinnig. Ik maak me zorgen over mijn vrouw, die herstelt van longproblemen. Zelf lijd ik aan de vergeetziekte. Ouderdom is een verrassingsperiode die ik niemand kan aanraden. Anderzijds geniet ik van de bijzondere plek waar mijn vrouw en ik alweer 46 jaar wonen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wie zijn uw helden?
De schrijvers Nescio, Willem Elsschot, Isaak Babel, James Salter, J.D. Salinger en John Cheever, een van de grootste kortverhaalschrijvers van onze tijd.

Aan wie ergert u zich?
Een man aan wie ik me ontzet­ tend erger op de televisie, maar die ik nooit heb ontmoet, is die Tijs van den Brink van de EO. Dat komt door dat afschuwelij­ke christendom.

 

 

 

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.