Spring naar de content
bron: #Boos

Deze uitzending wilde de #boze vastgoedmagnaat Hendriks tegenhouden

Spanning in de Utrechtse rechtszaal deze donderdagmiddag tijdens het kort geding van de Nijmeegse huisbaas en ondernemer Ton Hendriks tegen het programma #Boos van Tim Hofman. De ondernemer wil de uitzending van deze week voorkomen. Hij slaat daarin de presentator een gebroken kaak. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Hofman bezocht de vastgoedmagnaat voor zijn internetprogramma #Boos. Hij had een klacht van een jonge huurder ontvangen en wilde Hendriks daarmee confronteren. “Ze kwamen zomaar binnen wandelen,” zei Hendriks voor het kort geding tegen Quote. “Ik heb drie keer gezegd dat ze naar buiten moesten, maar dat deden ze niet. Vervolgens hebben we de politie gebeld. Hij wilde er nog steeds niet uit en probeerde mij op een bepaald moment te slaan. Toen sloeg ik terug. Als hij gewoon naar buiten was gegaan was er niets gebeurd. Ik ben heel redelijk, maar het is een keer Schlüss, het is mijn pand.”

Heeft Hendriks gelijk? Oordeel zelf. De gehele uitzending van #Boos die Hendriks wilde voorkomen is hieronder te bekijken. 

Huisvredebreuk

Tijdens het kort geding beschrijft Hendriks zijn boosheid. “Ik zei drie keer: ‘Stop met filmen’. Maar hij stopte niet. Daarna begeleidde ik hem met zachte dwang naar buiten. Daar wilde hij mij slaan, toen sloeg ik terug.” Hendriks wilde de uitzending vooral voorkomen omdat zij werknemers gefilmd zijn. “Ik vrees niks, maar mijn medewerkers willen niet gefilmd worden en de beelden zijn ook onrechtmatig verkregen, want er was sprake van huisvredebreuk.” De redactie van #Boos heeft daarop alle gezichten van de werknemers geblurd.

Volgens de rechter zou Hendriks in zijn recht hebben gestaan, wanneer de uitzending ‘onherstelbare schade wordt veroorzaakt die niet te herstellen is’. “Hier geen sprake van.”