Spring naar de content
bron: ANP Xtra/Nils van Houts

Gijzeling in gebouw op Mediapark in Hilversum beëindigd

De radiostudio’s van NPO 3FM zijn afgezet door de politie. Binnen zou mogelijk een gijzeling gaande zijn, zo melden de NOS en ANP.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Volgens de politie was er iets na 8.00 uur op de parkeerplaats voor het gebouw een conflict tussen een man en een vrouw. De man zou de vrouw hebben bedreigd buiten het pand en daarna naar binnen zijn gegaan. De twee zijn nu in de gebouwen, zo meldt de politie. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De tekst gaat hieronder verder.

Deëscaleren

De politie heeft op zo’n vijftig meter van het gebouw een mes en een tas op straat gevonden. Politieagenten ter plekke spreken van een ernstig incident. “We proberen met een onderhandelaar de situatie te deëscaleren,” laat een politiewoordvoerder aan het Algemeen Dagblad weten. “We weten niet waar de personen zich in het gebouw bevinden, we proberen meer informatie te krijgen en we zijn nu bezig de situatie onder controle te krijgen.”

De uitzending van 3FM gaat gewoon door, donderdag zou 3FM toch al vanaf Renesse uitzenden.

Update 17 augustus, 10.40 uur: Op het Mediapark in Hilversum heeft de politie een eind gemaakt aan een gijzeling. Een arrestatieteam heeft de gijzelnemer in het pand gearresteerd, nadat eerder een onderhandelaar naar binnen was gegaan.

Dit bericht wordt voorzien van updates. 

Onderwerpen