Spring naar de content

Hielen op wielen

Ik weet ik niet wat ik erger vind: modemeneertjes die belachelijke dingen ontwerpen, of de troela’s m/v die ze aanschaffen. Want kom op zeg: rollerstiletto’s? Werkelijk? Ja écht. YSL’s nieuwe creatieve directory Anthony Vaccarello vond dat wel een topidee. Naaldhakken van twaalf centimeter alléén is so last century! Ontwrichte voetzolen, kapotte ruggen, knobbeltenen en eksterogen zijn blijkbaar niet genoeg meer om de moderne vrouw te martelen – weet je wat: we zetten er wieltjes onder, dan hebben ze dubbel kans om op hun smoel te gaan!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Alexandra Besuijen

Hoe kom je erop? Kijk, de eerste keer dat hij met zoiets kwamen waren het nog sneakers en best wel leuke ook (hier te koop met veertig procent korting voor nog geen zeshonderd euro ) – eigenlijk gewoon heel dure rolschaatsen. Maar pumps….pffff. Lijkt me trouwens niet dat die dingen de winkel uitvliegen, aangezien de meeste dames niet eens op pumps kunnen lópen, maar je weet het natuurlijk nooit. Mocht je ze per se willen hebben: ze zijn alleen te koop in de YSL-winkel in New York. Voor 1995 dollar. Ik zou wel mijn ziektekostenverzekering even checken.

Draadje aan je naadje

En het kan altijd nog gekker. Neem nu bijvoorbeeld de kruisketting. Nee, niet wat vrome katholieke meisjes om hun nek dragen, maar echt een ketting voor je edele delen. Je bevestigt hem met een kettinkje aan het kruis van je bikinibroekje en dan bungelen er twee kettinkjes met een gekleurd steentje in je thigh gap. Leuk joh! En helemaal niet oncomfortabel! Duh-huh!

De kruisketting, of ‘beachtail’ (via bodivas.com)

De Japanse (het zal eens niet) firma die deze ‘beach tail’ heeft ontworpen, verkoopt trouwens ook nipple nooses, kettinkjes die je aan je tepels moet bevestigen. Ik krijg effe geen beeld hoe dat precies werkt; het lijkt alsof je ze eromheen moet hangen, maar dan moet je wel bijkant in het poolgebied wonen om ze op hun plaats te houden, als je begrijpt wat ik bedoel. Malligheid.

Raarrrr

Spijkerbroeken (nooit jeans zeggen!) heb je nooit genoeg en er is tegenwoordig voor elk figuur, smaak en prijs wel iets te vinden. Skinny, baggy, boyfriend, raw hem, gaten of juist niet – het is er allemaal. Wat we nog niet hadden – maar sinds vorige week dus wél – was de demi jeans van Ksenia Schnaider. Deze  Oekraïense ontwerpster is er in geslaagd werkelijk de monsterlijkste spijkerbroek ooit te creëren. Als je die vrijwillig draagt past er alleen nog maar een dwangbuis bij, want dit kun je jezelf en de wereld niet aandoen.

Van boven een soort mom jeans met plooien op de buik (Plooien! Op je buik!), wijd tot aan de knie, dan een grote scheur en dan strak om de kuiten. Alsof je een short over je broek draagt. Zelfs op het magere mooie model staat het belachelijk, laat staan als wij gewone mensen zoiets aantrekken. Wat gaat er in zo’n ontwerpershoofdje om, denk ik dan. Dan hóu je toch niet van mensen?
Afijn, we zullen hem tijdens de fashionweken en dezulken wel tegenkomen op straat – voor dat soort typjes is ie nog net geschikt.

Onderwerpen