Spring naar de content
bron: ANP/Piroschka van de Wouw

Nieuw tv-project Özcan Akyol

Schrijver en columnist Özcan Akyol komt komend televisieseizoen in navolging van De neven van Eus met een nieuw programma. Het programma heeft op dit moment nog geen naam, maar komt volgend voorjaar op de buis.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Na de reeks De neven van Eus, waarin Akyol de toestand van Turkije beschreef aan de hand van familieverhalen, komt hij met een programma waarin hij Nederland wil ontleden. Het nieuwe programma moet op NPO1 worden uitgezonden. Er moet nog een omroep gevonden worden, maar het wordt gemaakt door het nieuwe bedrijf van Dieuwke Wynia.

Prioriteit

In een spraakmakend interview in de vandaag verschenen HP/De Tijd vertelt Akyol dat hij het maken van programma’s geen hoofdzaak gaat worden. “Ik ben eigenlijk een duizendpoot. De neven van Eus was een bijbaantje. Daar ligt mijn prioriteit niet.”

“Heel concreet is het nog niet, maar mensen die mij een beetje volgen weten dat ik mezelf altijd afficheer als een provinciaal,” vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Ik wil laten zien dat dingen die in die kringen heel groot zijn, in de rest van Nederland behoorlijk anders kunnen liggen. Ik wil de schoonheden van Nederland laten zien, in alle nuances. Maar nogmaals: het wordt geen aapjes kijken in de provincie, daarvoor voel ik mezelf veel te nauw verwant als jongen uit Deventer. Het programma kan een talkshow worden, of echt een reisprogramma. Of wellicht een combinatie van beide.”

In hetzelfde gesprek met onze hoofdredacteur met Tom Kellerhuis vertelt Akyol over zijn zwaktes. “Drank verandert mij echt in een monster. Ik moet eens leren op een rigide manier met die drank om te gaan, anders levert het alleen maar ellende op,” vertelt hij. “En het zit dus inderdaad in de genen, ja. Tijdens het maken van De neven van Eus zag ik het ook. Mijn familie drinkt alsof het appelsap is. Overal waar ze wonen, of het nu in de stad is of in het dorp, was telkens de grap: ze heten wel Akyol, maar wij noemen ze Alcohol.”

Het volledige interview met Akyol is te lezen in de nieuwste HP/De Tijd. Het vraaggesprek is te verkrijgen via Blendle.

De hele inhoud van het septembernummer van HP/De Tijd is hieronder in te zien. 

Onderwerpen