Spring naar de content
bron: Jordy Prinsen

Plaatjes draaien in de parkeerhaven voor uitgeparkeerde muziekmensen

Op de radio hoor je alleen nog maar voorspelbare hitjes. Harry de Winter besloot internetzender 40UP Radio op te richten, waarop oudgedienden als Mart Smeets en Jan Donkers met hun ‘ouwelullenmuziek’ luisteraars verblijden. “Een plaatje, een praatje – iets beters is er niet verzonnen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Onderweg naar Amsterdam luister ik naar het verslag van de Tour de France op Radio 1, een lange vlakke etappe, en nu een liedje van Shakira. Verder zoeken: Simone FM, Radio 4, RTV Noord, het liedje Despacito, Joy Radio, SLAM!, wat de kinderen altijd op willen,

Qmusic, Sky Radio, ook met Despacito. Radio 538 (The Chainsmokers), Veronica, Radio 10 (‘Praat even Nederlands met me’), The Beatmasters op Radio 2, fresh jazzy sounds op Sublime FM. RadioNL, FreshFM, Radio Decibel, en terug bij de Tour de France: “We do the cha-cha, we do the rumba.

Het is allemaal niet zo leuk. De cd-speler is al een paar jaar kapot, de auto is de investering van een nieuwe muziekspeler niet waard. Blijft over: de radio. Daarop allemaal muziek, maar het is muziek voor andere mensen, denk ik. Soms luister ik naar Radio 4, niet omdat ik zo van klassieke muziek houd, maar omdat ik me aan dat station het minst erger. Of de radio gaat uit, na een aantal rondes langs alle stations.

40UP Radio
Marc Stakenburg in actie. Beeld:

Omdat er niets op de radio is voor ons, veertigplussers, muziekliefhebbers, en misschien om nog andere redenen, is tv-producent en mediaondernemer Harry de Winter begonnen met 40UP Radio, op internet.

 

 

 

 

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.