Spring naar de content
bron: Amke

‘In Irak hoor je niemand over democratie’

 Niets werkt zo goed om de problemen van ons eigen landje in perspectief te plaatsen als de wereld in gaan. Gelauwerde reisverslaggevers Floortje Dessing (programmamaker van onder meer Floortje naar het einde van de wereld), Ana van Es (Midden-Oostencorrespondent voor de Volkskrant), en Ruben Terlou (programmamaker van Langs de oevers van de Yangtze) deden het, soms met gevaar voor eigen leven. “Ik zou werkelijk niet meer weten hoeveel lijken ik heb gezien en hoe ze eruitzagen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Floortje DessingWat heeft het vele reizen met jullie wereldbeeld gedaan?
Floortje Dessing: “Het heeft mij in ieder geval zeer gevormd. Ik ben bijna letterlijk in elke uithoek van deze wereld geweest en daardoor krijg je een helikopterview. Het kleurt je wereldbeeld heel erg, geeft je een bepaalde visie op de wereld mee. Ik wil niet zeggen dat mensen die niet reizen een minder goed beeld hebben, maar het is wel een voorrecht om zoveel te mogen zien. Dan valt je bijvoorbeeld op dat mensen wereldwijd allemaal hetzelfde willen. Hoe verschillend we ook zijn, we willen eigenlijk allemaal de basisdingen goed op orde hebben. Iedereen wil rust, een dak boven z’n hoofd, kinderen maken die rustig kunnen opgroeien en gezond zijn. Wat ik de rijkdom vind van het vele reizen, is dat ik zo ontzettend veel verschillende culturen heb mogen leren kennen. Wat ik in de krant lees, kan ik altijd spiegelen aan een plaats waar ik zelf ben geweest.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

 

 

 

 

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.