Spring naar de content
bron: Matthias Giessen

Help, de middenklasse verzuipt!

Geen vaste baan meer, geen sociaal vangnet, statusverlies: de middenklasse heeft het zwaar. Dreigt de ‘ruggegraat van de samenleving’ kopje onder te gaan? Zo ja, wat kunnen we eraan doen? Drie experts – een econoom, een historicus annex politicoloog en een trendwatcher – breken zich er het hoofd over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Smit

Zoek en vind een middenklassegezin dat met moeite de touwtjes aan elkaar kan knopen en daar met naam en toenaam over wil praten. Een journalistiek abc’tje, toch? Niet dus. In de vrienden- en kennissenkring, via Facebook, op Twitter: lou loene. Zelfs concessies – met alleen de voornamen of desnoods met gefingeerde namen – kunnen kandidaten niet verleiden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Keuze te over, daar niet van. In Nederland behoren ten minste – afhankelijk van de definitie – drie miljoen huishoudens tot het middensegment. Steeds harder klinken de geluiden dat deze kaste het moeilijk heeft. De robotisering, flexibilisering en globalisering treffen hen zwaar.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen