Spring naar de content
bron: Instagram

Dit moet je nooit doen met de eerste keren van je kind

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt dingen die je niet moet doen met een navelstreng en een vegaburger bij de Finse McDonalds.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Kind
Beeld:

Navelstrengkunst

Oké, dat je een haarlok van je baby bewaart, of het eerste melktandje, desnoods het klemmetje van de navelstreng – maar de navelstreng zélf?! No kidding: er zijn moeders die dat doen en niet alleen dát, ze maken er ook nog een ‘kunstwerkje’ van. Bijvoorbeeld de naam van hun kind, een hartje, het woordje ‘love’ of een dromenvanger. Ja, ik geloofde het zelf ook niet, maar op Instagram tonen ze trots hun morbide resultaten.

Nee, het gaat niet stinken, want de streng wordt op lage temperatuur in de oven gedroogd, maar kom op zeg! Gaan we dadelijk ook de eerste drol op het potje in perspex gieten en als presse-papier gebruiken? Ik kende al mensen die soep kookten van de placenta of de naam van hun pasgeborene op hun arm lieten tatoeëren – voor het geval je die vergeet – maar dit gaat toch echt bloody fucking te ver! Doe normaal!

Echt, een kind krijgen is hartstikke leuk en hartstikke bijzonder. Voor jou. Niet voor de rest van de wereld. Geniet er van, maar hou op met dit soort rare heksentroep. Niemand wil dat zien. Echt helemaal niemand. En wie het wel wil, is niet goed bij zijn hoofd.

De Hampurilaislimuvegaanille

Een van mijn guilty pleasures – inmiddels ingeburgerd als ‘kiltieplesjur’ – zijn de cheeseburgers van McDonalds. Ja, ik weet het, volkomen niet correct qua dierenleed en planeet en grootkapitaal, maar ja, soms kan ik het echt niet laten. Sue me!

Zou ik nu in Helsinki wonen, zou ik me een stuk verantwoorder kunnen laten gaan, want daar test de hamburgergigant moment zijn eerste vegaburger. Vega zoals in veganistisch, niet vegetarisch. De burger is gemaakt van soja – niet per se goed voor de planeet, maar in elk geval hoefde er geen koe voor dood. En zonder kaas uiteraard, maar je kan niet alles hebben. Hopelijk gauw in dit theater!

De tekst gaat hieronder verder. 

Kind
Beeld:

Neushaarextensions

Als je echt helemaal niks meer te doen hebt – je huiswerk is af, je kamer is opgeruimd en je hebt je moeder geholpen met aardappels schillen – dan stop je twee nepwimpers in je neusgaten, maakt een selfie, zet hem op Instagram en start een trend. Zo simpel is het.

Het ziet er niet uit – net of er twee spinnen uit je neus kruipen – maar toch wel leuk dat die meiden zichzelf niet al te serieus nemen en per se op Rihanna of een of andere Kardashian willen lijken.

Onderwerpen