Spring naar de content
bron: Pexels/Tookapic

Hier vindt u de diepste geheimen van uw smartphone

De smartphone: voor sommigen een godsgeschenk en voor anderen is het een groot probleem. ‘Hoe ernstig is het smartphoneprobleem?’ vroegen we ons afgelopen maart af. De continue afleiding van onze telefoons pakt immers veel nadeliger uit dan voorheen gedacht, maar het laat de wereld ook aan onze voeten liggen. Toch kent het apparaat – en zeker de moderne versies ervan – de nodige geheimen voor ons, want u kunt er namelijk veel meer mee dan u denkt. We geven u een paar tips.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Er zitten namelijk een paar functies op uw telefoon die u waarschijnlijk niet kent. We lichten er graag een paar voor u uit.

Splitscreen

Bij sommige modellen is het mogelijk om meerdere dingen tegelijk te doen door het beeldscherm te splitsen. Zo mis je naast het volgen van een serie niet een onmisbaar ingrediënt voor het avondeten.

360-foto

Naast de steeds beter wordende camera’s op onze smartphones kunnen de laatste modellen zelfs 360 foto’s maken. Dit levert interactieve foto’s op waarbij het lijkt dat je zelf middenin een ruimte staat.

Rastersgrootte

Heeft u moeite om de apps in uw telefoonmenu te onderscheiden? Het volgende filmpje toont u hoe u deze icoontjes groter kunt maken.

Spraakopdrachten

De luidsprekeroptie tijdens het telefoneren kennen we inmiddels wel, maar wist u dat u uw smartphone handsfree opdrachten kunt geven? Dat is makkelijker gedaan dan u denkt!

Prestatiestand

Voor iedere app heeft u niet dezelfde eigenschappen nodig op het vlak van de processorkracht en schermresolutie. Met de nieuwe functie Prestatiestand is het mogelijk om verschillende profielen te kiezen. Hierdoor is het mogelijk om kiezen voor bijvoorbeeld een normale en gamestand. U ziet niet snel een verandering, maar u merkt het meteen aan uw batterijstand.

Wilt u meer leren over uw smartphone? Het YouTubekanaal Android & You van telefoonfabrikant Samsung publiceert iedere week nieuwe video’s waarin we meer te weten krijgen over de diepste krochten van onze telefoon. U kunt hier meer vinden over het kanaal.

Onderwerpen