Spring naar de content

Een varken hoort in de modder, niet in een doorzonwoning!

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze groot en roze probleem en een gekke broekentrend op de catwalk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

VarkenBig problem

Ach! Wat schattig! Een biggetje in een wijnglas! Wil ik ook! Of deze! Een biggetje in een theekopje! Wil ik ook! En kijk dit dan! Een biggetje in een glazen pot! Dat móet ik ook! Zo gaat dat dan, stel ik me voor. Je ziet zoveel foto’s van aandoenlijke, schattige en vooral piepkleine varkenskindjes – waar mijn autocorrect overigens varkenskotelet van maakt ? – dat je je gewoon niet meer kunt inhouden. Hup naar Marktplaats. Voor 350 euro heb je er al een tea cup pig.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Geen geld voor een huisgenootje dat volgens de fokkers lief en zindelijk is, makkelijk met kinderen en vooral klein is en blijft! What could possibly go wrong?

Eh…nou ja, álles zo’n beetje. Ik heb het er hier al eerder over gehad toen Het Parool met een propagandistische fotoreportage over huiskamervarkens kwam. Het is nou eenmaal mijn stokpaardje (stokvarkentje?), dat domme getrut met biggetjes. Wat heb je toch een idioten! Een varken in huis – hoe bedenk je het? Maar ja, Knorretje wordt groot en vooral ook knorrig, schreeuwt de boel bij elkaar en rost alles aan flarden wat er op zijn pad komt. Daar kan Knor niks aan doen, dat zit in zijn aard.

Een varken hoort in de modder en het gras, niet in een doorzonwoning. Maar er zijn nog steeds mensen die zich niet kunnen beheersen en denken dat het wel meevalt. Die móeten maar eens een kijkje nemen op de vernieuwde website minivarkens.nl van Dafne Westerhof (Het Beloofde Varkensland/familie Bofkont), waar uitgebreid vermeld wordt wat er allemaal mis kan gaan en waarom. Zo vinden we in het Varkenswoordenboek onder het kopje ‘humeurig’:

“Een minivarken dat zijn zin niet krijgt, kan knap humeurig worden. Trek ze maar eens met hun koppie uit die tas vol net gehaalde boodschappen, als dat al lukt. Je kunt een knauw en een beuk krijgen. Het hele lijfje staat strak van woede en verzet. Kunnen ze niks aan doen. Eten spreekt hun oerinstinct aan en dat zullen ze met hun leven verdedigen. Naarmate varkens ouder worden, kan hun humeur ook veranderen.”

En wat gebeurt er dan? Varkentje moet weg… Geen kinderboerderij die ze nog wil hebben. Dumpen dan maar. In het bos of waar dan ook. Of naar de dierenarts voor een spuitje. Tja. Je zou zo’n eigenaar toch liefst zelf dumpen. Met een spuitje toe!

Dus mocht je aandrang krijgen na het zien van die – inderdaad superlieve – foto’s: doe het niet! Of neem in elk geval een kijkje op die site – dat heeft een hoop mensen er al van af doen zien. Ik verklaar bij deze huiskamerbiggen tot vreselijk passé. Dus. Niet. Doen!!!

Beeld:

Mooi van lelijkheid

Laten we eerlijk zijn: op Instagram doen we ons allemaal vaak een tikje rooskleuriger voor dan we in werkelijkheid zijn. Niet per se om op te scheppen, maar biedt maar eens weerstand aan al die filters! Met een veeg naar links of rechts ziet je just out of bed hair er ineens een stuk sexyer uit dan in je badkamerspiegel en krijgt je gebakken eitje opeens iets heel culinairs.

Wat heb je toch een geweldig leven! En een goede smaak! En een glad velletje! En wat kun je toch goed fotograferen! Pfff. In deze fijne Nickelbackparodie wordt het fenomeen goed op de hak genomen. Five li-hikes, five li-hikes…

Gelukkig wordt er ook aandacht besteed aan de lelijke dingen des levens, zoals op het hilarische account Uglydesign. Banken in de vorm van een handtas, hotdog of doodskist (❤), parapluutjes voor op je schoenen, een wc-pot waar je met zijn tweeën op kunt, een gebreide onesie met tepels en schaamhaar, teenslippers in de vorm van een sandwich, hoefjes als hoge hakken en een telefoon in de vorm van een mandje appels die ik absoluut MOET hebben. Echt even kijken hoor.

Denim disaster

Grote ophef weer over wat een of andere modepipo nu weer heeft verzonnen. Ditmaal op de Fashionweek in Tokio: de thong jeans. En gedeconstrueerde spijkerbroek die uit niet meer bestaat dan de tailleband, de zijnaden en de zomen.

We hebben echt al heel rare jeansshit voorbij zien komen, maar zo bruin werden ze nog nooit gebakken. Wat een malligheid! Wel handig voor mensen met een vitamine D-tekort, dat dan weer wel. En makkelijk zelf te maken natuurlijk. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Doe maar niet.

Onderwerpen