Spring naar de content
bron: ANP/Bas Czerwinksi

Onze hypocriete blik jegens de Keuken van het Ongewenste Dier

Het wemelt van de eetbare diersoorten die worden afgeschoten. Toch worden honderdduizenden kilo’s van dit duurzame vlees vernietigd. Komt er nog wat van met dat broodje muskusrat?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Oswin Schneeweisz
Dier
Beeld:

Ik herinner me mijn eerste duif nog goed. “Nooit zou ik zelf een dier kunnen slachten,” dacht ik als ex-stadsmens. Maar toen het eenmaal moest gebeuren ging het verbazingwekkend gemakkelijk. Alsof ik het al jaren had gedaan. Een beetje vreemd, zo voelde het die eerste keer wel. Zeker als je, na het beest van zijn veren te hebben ontdaan, met een cirkelende beweging langs de binnenkant van het borstbeen glijdt om zo de ingewanden te verwijderen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen