De (kerst)bal ligt wel degelijk bij de trendvolgers

Wekelijks neemt Alexandra Besuijen op deze website de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week schrijft ze over goedkope trends en geeft ze de laatste kerstboomtips.

trendsTrend me krent

Online en papieren glossy’s hebben de eigenaardige gewoonte om iets meteen tot trend (soms zelfs Trend van het Jaar) te verklaren. Dat doen ze vaak alleen maar omdat een paar juffrouwen op Instagram iets aparts doen…

Nee, kunstwimpers in je neusgaten stoppen is geen fashion statement. Nee, vlechtjes in je wenkbrauwen vlechten gaat hem echt niet worden. En wederom nee voor de marble lips.

Dit is echt beeldschoon en prima geschikt voor op de catwalk, maar ik zie er niemand mee achter de kassa van de Hema zitten. Gekke make-upfoto’s op Instagram zetten, daarentegen, is een trend ja, de make-up zelf daarmee niet automatisch. Of automatisch níet.

Een trend is er niet alleen voor de trendsétters; iets wordt pas een trend door de trendvólgers. Je kunt wel honderd foto’s van mannen met kerstballen in hun baard op internet zetten, zolang je ze niet in real life over straat ziet lopen, is het géén trend. Dan is het hooguit een aardigheidje voor een gekostumeerd bal.

En die marmeren lippen? Als een doorgewinterde make-upartieste er in deze video voor het aanbrengen al acht minuten nodig heeft, zie ik het mezelf nog niet in minder dan een half uur doen. En bovendien: hoe eet je pizza met zulke lippen?

trends
Beeld: Vrouwennieuws

Witte boom 2.0

En over trends gesproken: als je dacht dit jaar weg te komen met een groene echte kerstboom, dan kon je er niet verder naast zitten. De stylingjongens en -meisjes hebben massaal voor de witte kunstboom gekozen. Juist ja, dat foeilelijke ding van je buurvrouw uit de jaren negentig.

Veel nepper kun je het niet maken, maar dit jaar ben je er helemaal hippiedepippie mee. Mits die boom natuurlijk in de juiste kleur afgestijld is.

En dat betekent dus geen kerstmannetjes, paddenstoeltjes, robotjes, zeepaardjes en cupcakeballen in bonte kleuren, maar stijlvol zilver, koper, goud, champagne, ivoor, beige en dé kleur aller kerstkleuren dit jaar: rose gold.

Is het mooi? Ach best wel. Is het gezellig? Mwah. Persoonlijk kan mij een boom niet bont genoeg zijn, met kerstballen van vroeger thuis, papieren knustelwerkjes van je kleuter, engelenhaar, slingers popcorn en alle kleurrijke troep die ik hierboven noemde, maar ik heb dan ook geen last van goede smaak.

Maar goed, die witte boom dus. Deze is al te koop vanaf vijf euro, dus daar hoef je het niet voor te laten. En dan niet vergeten een foto op Facebook te zetten, want dat is inmiddels ook een traditie. Fijne dagen!

Freakebana

Volgens mij ben ik de enige in het land die nog géén stekje van de pannenkoekplant heeft gehad en nu hoeft het ook niet meer: ik heb Freakebana ontdekt!

De tekst gaat hieronder verder. 

Take your #freakebana on a walk

A post shared by curated by Cori Ready (@freakebana) on

Dat is een hyperhippe variant op de eeuwenoude Japanse bloemsierkunst Ikebana. Wat heb je ervoor nodig? Een kalebas. Check. Een paar paardenbloemen. Check. Een piemelbloem. Eh… – *krabt op hoofd* – nou ja, een tulp kan ook vast wel en geeft het net dat Hollandse tintje. Je steekt de bloemen in de kalebas en voilá! De Freakebana.

Het ziet er niet uit, maar dat schijnt juist te moeten. Als je dus hyperhip wilt zijn tenminste. En wie wil dat nou niet?

Reageer op artikel:
De (kerst)bal ligt wel degelijk bij de trendvolgers
Sluiten