Spring naar de content
bron: ANP/AFP Foto/Mandel Ngan

Een wonderlijke liefdesbrief aan Donald Trump

Donald Trump staat graag in het middelpunt van de aandacht. Wie herinnert zich de ‘Noord-Koreaanse’ loftuitingen van zijn ministers afgelopen juni niet? Toen had hij nog amper successen behaald. Nu hangt de vlag er anders bij, maar aan de liefdesverklaringen aan zijn adres van zijn ploeg is weinig veranderd. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

Tijdens die eerste voltallige vergadering met zijn ministersploeg in juni vraagt Donald Trump om een voorstelronde. En die krijgt hij: minister Price vindt het ‘een ongelooflijke eer’ om voor de Amerikaanse president Donald Trump te werken en chef-staf Reince Priebus bedankt de grote blonde man voor ‘zijn zegen’. (Beiden zijn inmiddels ontslagen.)

Ook Mike Pence spreekt zich uit tijdens die bijeenkomst. “Het is het grootste voorrecht in mijn leven om als vicepresident een president te dienen die zijn woord houdt tegenover het volk,” aldus de verklaring van de vicepresident.

Op dat zomerse moment is er nog weinig te vieren, maar tegen het eind van het jaar haalt Trump zijn eerste grote successen in de Senaat. Zo wordt de deze week aangenomen belastinghervorming – Amerikaanse bedrijven en huishoudens gaan minder belasting betalen – door omroep CNN gezien als de belangrijkste overwinning op het gebied van wetgeving in 2017. Het is immers de eerste hervorming in 30 jaar.

Aubade

En dat moet gevierd worden met een aubade van de vicepresident.

De tekst gaat hieronder verder.

Natuurlijk heeft Trump een moeilijke relatie met de pers en wil hij naar buiten toe eenheid uitstralen, maar waarom moet dat dan zo geënsceneerd?

Stelt u zich een vergelijkbare serenade van onze eigen vicepremiers Carola Schouten, Hugo de Jonge en Kajsa Ollongren aan het adres van Mark Rutte eens voor. We zouden ze – met onze calvinistische inborst in het achterhoofd – voor gek verklaren.

De hele ‘brief’ van Pence aan Trump is hier te lezen.

Onderwerpen