Spring naar de content
bron: Corbino

Kerstverhaal: het verrotte leven van een Roda-vedette

Na een glanzende carrière als aanvoerder van Roda JC in de jaren zeventig en tachtig viel Leo Degens (60) in een zwart gat van eenzaamheid, alcoholisme en depressie. Hij voelt zich in de steek gelaten door zijn oude club. “Ik wil leven! Zestig jaar heb ik eigenlijk niet geleefd.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

“Kiek dan! Kiek dan Lei! Lei kiek! Elf jaar! Wat zeg je daarvan? Zie ’s hoe dat jong de een na de ander passeert. Lei, is dat een talent of niet? Dat jong is met de bal geboren.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de overdekte terrastafel van café Jules ligt een snorrende smartphone waarop de kunsten van een Limburgs voetbaltalentje uit het Geuldal zijn te zien. Ik heb afgesproken met voormalig Roda JC-aanvoerder Leo Degens (60) in het centrum van Kerkrade, zijn thuisstad en ook die van zijn voormalige voetbalclub.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen