Spring naar de content

De leukste uitvinding sinds gesneden brood, diepvriespizza en knijpflesketchup

Ook in 2018 neemt Alexandra Besuijen op deze website wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week rekent ze af met goede voornemens, het nieuwe gezond en nieuwe emoji’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Apenkooien nieuwe stijl

Omdat het weer die tijd van het jaar is – je weet wel, van de ‘goede voornemens’ – ben ik even op zoek gegaan naar dé damesfitnesstrends van 2018. Als rechtgeaarde couch potato met een voorkeur voor gebakken aardappels vond ik dát al vermoeiend. Laat staan dat ik the real thing zou ondermemen. Maar vooruit, ik bijt even door.

Gewichtheffen voor vrouwen wordt het helemaal dit jaar. Blijkbaar hebben we genoeg van die schriele Instagram-elfjes en willen we een beetje gespierd en weerbaar voor de dag komen. Helemaal goed, al lijkt het me niet geschikt voor zwakke ruggetjes.

Pfff, daar kom ik mooi mee weg ?

Beeld:

Ook boksen wordt steeds populairder onder vrouwen. Zij het niet per se vrouw tegen vrouw, maar lekker trappen en beuken tegen zo’n immense bokszak. Uit ervaring weet ik dat dat zeer bevredigend is en dat je in noodsituaties een flinke soejang kunt uitdelen is mooi meegenomen.

Intermittent fasting blijft ook nog wel even populair – eten in een bepaald tijdskader en daarbuiten niks. Zo eet je je ontbijt ergens rond 13 uur, tussen 16 en 18 uur je lunch en je laatste maaltijd tussen 19 en 20 uur. De gedachte erachter is – even kort door de bocht – dat je lichaam gevoeliger wordt voor insuline en suiker beter uit je lichaam wordt opgenomen. Bovendien neem je minder calorieën tot je, doordat je achttien uur per etmaal níet eet.

Wat helemaal serieus te nemen is, maar toch wel grappig, is yoga met dieren. We kenden het al met geiten en alpaca’s, maar in San Francisco is er nu ook poezenyoga. De poes an sich voegt niks aan de oefeningen toe – je gaat er niet mee balanceren of zo, wat ik ook ten sterkste zou afraden – maar de aanwezigheid van die spinnende bontballetjes schijnt heel relaxerend te werken. Misschien een ideetje voor dierenasiels in ons land om wat extra inkomsten te genereren?

Zumba is gelukkig passé, maar balletoefeningen aan de barre zijn nog steeds zeer in trek en ook geschikt voor de wat wankeler medemens, omdat je je lekker kunt vasthouden. Maar de allernieuwste trend is playfullness, volgens een Amerikaanse fitnessexpert.

Gewoon een beetje lol maken, touwtjespringen, tikkertje, touwklimmen en deszulks. Zij had er nog geen naam voor, maar wij lekker wel.

Nu was het moment dat we gingen apenkooien de enige keer in het jaar dat ik gymnastiek leuk vond. Van de ene kant van het gymlokaal naar de andere zonder de grond aan te raken. Wat was dat leuk en hoe goed was ik daarin! Ik zou zeggen, hier met de kasten, de matten, de ringen, de banken, de wandrekken en de touwen! Heb er nu al zin in.

Beeld:

Marihuanatampons

Als je sommige liefhebbers van de groene pretsigaret mag geloven, is marihuana zo’n beetje overal goed voor. Het zou helpen tegen hoofdpijn, de ziekte van Parkinson, kanker (om het even welke), glaucoom, epilepsie, slapeloosheid en de naweeën van chemotherapie.

En nu zijn er dan wiettampons tegen menstruatiekrampen. Of nou ja, tampons… bij nadere bestudering van het persbericht blijkt het om vaginale zetpillen te gaan, maar tampons bekt natuurlijk lekkerder. Hoewel, dat klinkt eigenlijk ook wel heel raar…

Hoe dan ook, de pillen bevatten zowel de werkzame stof THC als CBD – kijk hier voor het verschil – en chillen na inbreng zo’n beetje je hele dameszone. Geen idee of het werkt, maar het klinkt niet onlogisch en als je echt maandelijks veel pijn hebt kun je het allicht proberen. Niet voor oraal gebruik. Of…?

Emojioneel

Een nieuw jaar, nieuwe emoji’s. Ik vind die dingen echt de leukste uitvinding sinds gesneden brood (en diepriespizza en ketchup uit een knijpfles) en ben dan ook ontzettend ? dat er binnenkort weer 130 bijkomen!

Zoals bijvoorbeeld een platte damesschoen, omdat niet alle vrouwen van hoge hakken houden, een lama (eindelijk), een bagel, een laboratoriumjas – hoe kon ik ooit zonder – en een cupcake. En verder alle haar- en huidskleurcombi’s die je maar kunt bedenken, zoals een zwart gezichtje met knalrood haar. Lijkt me niet dat die veel gebruikt wordt, maar het kán. Heerlijk.

Zie hier de lijst met alle toevoegingen. Veel ??!

Onderwerpen