Spring naar de content
bron: Matthias Giesen

Waar is de ironie gebleven?

De vertrutting en het gescheld op internet zijn twee kanten van dezelfde medaille. Subtiliteit en satire verdragen zich slecht met het medium, dat ontremming en hokjesdenken in de hand werkt. De global village is inderdaad een dorp gebleken, maar in de slechtste betekenis van het woord.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Emma Brunt

In de week na Blue Monday, volgens velen toch al de naargeestigste dag van het jaar, als iedereen weer aan het werk is, nog katterig van de champagne, en constateert dat er sinds de kerstdagen drie kilo bij gekomen is, besloot ik om nog maar even door te gaan met spijbelen. Volgens de weersverwachting zou het bovendien gaan stormen. Code rood was afgekondigd, met het soort windstoten waardoor hele daken zich opeens zo licht als een veertje in de lucht verheffen en vrachtwagens over de vluchtweg beginnen te buitelen als kinderspeelgoed.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen