Spring naar de content
bron: ANP/Bart Maat

Baudets ‘Jolingwet’ is een mooi begin van een kroegkabinet

Thierry Baudet presenteert Joling-wet, kopte De Telegraaf. De voorman van Forum voor Democratie had namelijk een wetsvoorstel ingediend naar aanleiding van een interview Gerard Joling in de Playboy. Laat het even op u inwerken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen
Baudet
Beeld:

Een politicus leest de kroegpraat van een miskende zanger in een naaktewijvenblad en zet dat om in een wetsvoorstel. Je kunt denken: dit land is overduidelijk ‘af’ en we hebben geen enkel wetsvoorstel meer nodig. Toevallig had ik het interview met Joling ook gelezen en het was intrigerend. Zo breek ik al de hele week mijn hoofd over zijn opmerking dat hij ‘meer lullen had gezien dan er coniferen in Den Bosch staan’.

Niet dat het seksleven van Joling mij ene moer kan schelen, maar waarom die vergelijking met Bossche coniferen? Hoeveel coniferen staan er dan in Den Bosch? De sympathieke Brabantse stad roept associaties op met de beroemde bollen, Jheronimus Bosch en carnaval. Niet met lommerrijke lanen met aan weerszijden rijen coniferen. Allicht dat Joling bankiert bij Van Lanschot: de rijkeluisbank voor mensen die doorgaans 18 holes van het volk staan.

Deze bank heeft zijn hoofdkantoor in Den Bosch en drie bomen in het bedrijfslogo. Heeft de zanger zijn vergelijking bedacht na het zien van een bankafschrift? Wie zal het zeggen. Terug naar het wetsvoorstel. Kort en goed: Nederland is volgens Joling verloren. Dat komt allemaal doordat we buitenlanders hebben binnengelaten die onze normen en waarden niet onderschrijven. Deze botsing van culturen leidt onherroepelijk tot een burgeroorlog, dus u kunt beter vast wapens in huis halen.

Baudet
Beeld:

Baudet ging ver mee in Jolings analyse en stelde daarom een Wet Bescherming Nederlandse Waarden voor. Mensen die het niet goed vinden dat godsdiensten worden geridiculiseerd of religieuze leefregels belangrijker vinden dan de Nederlandse wet worden niet langer getolereerd.  Zij moeten een boete aftikken. Nu schijnt dat Baudet deze ‘tolerantiewet’ al eerder heeft voorgesteld, maar dat neemt niet weg dat het een prachtig idee is als BN’ers van buiten de politiek wat meer invloed krijgen.

Dat de PVV het kabinet oproept om in Brussel aan te dringen op de emissiehandel helemaal op te doeken, omdat clown Bassie overtuigend heeft uitgelegd dat de opwarming van de aarde niets anders is dan klimaatzwendel. Of neem de PvdA die een Van Helwegen-wet indient, waarmee geregeld wordt dat plastische chirurgie omwille van esthetische motieven voortaan volledig in het basispakket van de zorgverzekering zit?

En als we dan toch bezig ons land te verfraaien, doe dan meteen de Des Bouvrie-wet die regelt dat snelwegen voortaan wit-met-grijze-belijning krijgen in plaats van de bestaande grijs-met-witte-belijning. Of DENK, dat kan gaan sleutelen aan de Van Marwijk-motie, vernoemd naar de politiek geëngageerde voetbaltrainer die op basis van eigen bevindingen wel een plekje voor Saoedie-Arabië in de EU wil reserveren.

Met de Wet Derksen-Van der Gijp kunnen de mannenbroeders van de SGP platte grappen over homoseksuelen laten vastleggen als gezonde Hollandse folklore. Zelf zou ik voorstander zijn van een wet-Haase. Vernoemd naar Neerlands ‘toptennisser’ Robin Haase die op de baan regelmatig klaagt over omgevingslawaai. Geen gedoe over twee minuten stilte, maar hop, gewoon twee maanden totale stilte. Wie z’n bek opentrekt krijgt een boete of schoppen we over de grens.

Jort Kelder vertelt de wereld toch al ‘hoe het heurt’ dus die kunnen we ook wel wat ruimte geven om z’n ideeen te implementeren. Voortaan mag geen man de Tweede Kamer zonder een perfecte dubbele Windsor in de das. Een voorstel dat het ongetwijfeld slecht zal doen bij de SP.

Als compensatie moet iedereen voortaan – net als Jort Kelder altijd doet – zijn belastingaangifte openbaar maken. Vinden ze bij de SP fantastisch, maar bij de creatieve cijferaars  van de VVD ongetwijfeld niet. Misschien kan Endemol er wel een prachtig tv-format omheen bouwen. Een soort Ranking the Stars waarbij kijkers mogen stemmen op de politieke ideeen van hun favoriete BN’ers.

Zo krijgt ieder volk het Kroegkabinet dat hij verdient.