Spring naar de content
bron: Instagram/Kendall Jenner

Tepelhype: als ze maar op Kendall lijken

Alexandra Besuijen neemt op deze website wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze desinformatie onder vloggers, de tepels van Kendall Jenner en kraamverlof. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Beeld:

Ongesteldheid is stom

Je hebt dom, dommer en domst, dacht ik. Zo schaarde ik de troeltjes van Green Happiness onder de laatste categorie vanwege hun mening dat een ei ‘de ongesteldheid van een kip’ is (en dat je het daarom dus niet moet eten). En dommer kan niet, toch? Fout. Dat kan namelijk wél.

Op haar YouTubekanaal deelt vlogster Freelee the Bananagirl haar overtuiging met ons dat mensenmenstruatie eigenlijk helemaal vies en verkeerd is en een teken is dat je lichaam ‘vol zit met gif’. Huh? Wát? Een van de mooiste functies van het vrouwenlichaam vies en verkeerd? Hoe kóm je er op?

Elke maand maakt de baarmoeder zich klaar voor een eventuele zwangerschap. De baarmoedermond wordt dikker zodat het bevruchte eitje goed beschermd is. Vindt er echter geen bevruchting plaats, dan wordt het eitje en de ‘bekleding’ afgestoten: de menstruatie. Natuurlijker en schoner kan het haast niet.

Zonder een lofzang te houden op de menstruatie an sich – want er zijn natuurlijk ook vrouwen voor wie het elke maand een pijnlijk gebeuren is – ben ik er toch van overtuigd dat een gezonde vrouw ovuleert en menstrueert en dat het uitblijven daarvan zeker geen goeds voorspelt.

Maar Freelee The Bananagirl (eerder een naam voor een pornoster, maar dat kan ook aan mij liggen) vindt het geweldig. Nadat ze overgestapt was op een strikt rauw vegandieet, bleef haar menstruatie al spoedig uit en in plaats van haar dokter te raadplegen, maakt ze nu dus reclame voor haar leefstijl op YouTube. De video is inmiddels 435.000 keer bekeken en al zou maar een duizendste van de kijkers haar advies ter harte nemen, zijn dat er nog 435 te veel.

Ook een aantal andere ‘gezondheids’blogsters delen de mening van de bananenjuffrouw. Volgens ene Milany wordt vrouwen door de maandverbandindustrie aangepraat dat menstrueren normaal is, een beetje vergelijkbaar met de denkbeelden van sommige andere natuurlijkleven-aanhangers dat ‘Big Pharma’ ons doelbewust ziek houdt om grof geld te kunnen verdienen. Zucht.

Ik bedoel, dat hele free bleeding-gebeuren gaat me ook weer te ver, maar dat is tenminste niet gevaarlijk. Maar dit is natuurlijk echt te gek voor woorden en ik zou de dames in kwestie graag willen vragen wat ze gaan doen als ze een kind willen. Dom. Dommer. Domst. En nu dus ook allerdomst.

Kendall Jenner
Beeld:

Kendalls tepels

Krijg nou tieten! Er is weer eens iets nieuws bedacht op het gebied van de vrijwel onuitputtelijke cosmetische correcties op het vrouwelijk lichaam. Je kon natuurlijk al je neus ‘laten doen’, en je kin, je oren, je buik, je kuiten en je tenen... Je kunt zelfs een deel van je hielbot laten wegschaven om in kleinere schoenen te passen. WTF!?

Kortom er lijkt geen onderdeel aan ons lichaam te zijn dat niet mooier zou moeten. Heel ons lichaam? Nee, één onderdeel bood dapper weerstand aan de injectiespuit en scalpel: de damestepel!

Daar ga je toch niet aan lopen prutsen puur voor het uiterlijk?

Dus wel helaas. Sinds ‘sterren’ als Kendall Jenner (eentje uit de Kardashian-stal) rondparaderen met stijve tepels in dunne bloesjes, zijn er al honderden vrouwen naar de cosmetisch chirurg geweest voor een tepelinjectie met hyaluronzuur. Au!

De tekst gaat hieronder verder.

jet lag

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Die prik zorgt voor een constant erecte tepel, een effect dat wel twee jaar kan aanhouden. Dat er in die tepel talloze zenuweindjes zitten, om over melkklieren niet te spreken, deert ze blijkbaar niet en dat continu, stijve tepels gaan schuren tegen je kleding en lakens ook niet. Als ze maar op Kendall lijken.

Wat dat betreft hebben wij het hier in Nederland best makkelijk: de zomers zijn hier vaak zo fris, dat wij er niet voor onder het mes hoeven. Gewoon een dun hemdje aan en klaar!

Beeld:

Vaderverlof

Tot nu toe heb ik het in ons land alleen maar in de Joop gelezen, maar het schijnt dat de EFTA (European Free Trade Association) de Noorse overheid op de vingers heeft getikt omdat Noorse vaders niet hetzelfde aantal zwangerschapsverlofdagen krijgen als hun partner, maar alleen als de moeder werkt of studeert.

En dat is pure discriminatie, vindt de EFTA-bazin, de eveneens Noorse Bente Angell-Jansen: "Europa kent gelijkheid als haar fundamentele principe. Als Noorse autoriteiten systematisch en illegaal mannen en vrouwen verschillend behandelen, is het de taak van EFTA ze daar verantwoordelijk voor te houden." Waarom een handelsassociatie daarvoor verantwoordelijk zou moeten zijn, ontgaat mij enigszins, maar goed.

In Nederland krijgt de partner twee doorbetaalde verlofdagen; volgend jaar wordt dat een werkweek en in 2020 zouden dat vijf werkweken moeten gaan worden. Dit om jonge moeders te stimuleren door te werken na de bevalling. Mooi, maar ik vraag me af of de overheid ook iets gaat doen voor vrouwen die door hun partners tijdens en/of vanwege de zwangerschap in de steek zijn gelaten. Krijgen die vijf weken betaalde kraamzorg?

Even aan de EFTA vragen. Ik bedoel, gelijkheid is gelijkheid...

Onderwerpen