Win vrijkaartjes voor The Death of Stalin

De Redactie 9 mei 2018 Cultuur

Na voorgaande projecten als The Thick of It en de Amerikaanse serie Veep keert de Schotse regisseur en satiricus Armando Iannucci terug met de politieke satirische komedie The Death of Stalin. Wilt u twee filmtickets én het stripboek, dat de basis vormde van deze film, winnen? Reageer voor woensdag 16 mei.

The Death of Stalin
Beeld: September Film Distribution

The Death of Stalin –  gebaseerd op het gelijknamige stripboek van de Franse striptekenaars Fabien Nury en Thierry Robin – speelt zich af in het Rusland van 1953. Als Jozef Stalin op een ochtend in maart bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd.

Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij doodverklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.

De film werd eerder dit jaar door het Russische ministerie van Cultuur uit de Russische bioscopen gehaald vanwege klachten dat de film de geschiedenis van het land belachelijk zou maken.

“Een Westers plan om Rusland te destabiliseren,” noemde een hoge adviseur van het ministerie de film.

Hoofdrollen in de film zijn onder anderen voor Steve Buscemi (Reservoir Dogs, Fargo), Olga Kurylenko (Quantum of Solace), Michael Palin (Monty Python and the Holy Grail) en Rupert Friend (Homeland). De film is nu te zien in de bioscoop.

Onder onze lezers worden twee sets van 2 filmtickets plus het stripboek verloot. Wilt u hier kans op maken?

Stuur dan vóór woensdag 16 mei een e-mail naar redactie@hpdetijd.nl met als onderwerp ‘The Death of Stalin’.  Meer weten over de voorwaarden van deze actie? Klik hier.

Reageer op artikel:
Win vrijkaartjes voor The Death of Stalin
Sluiten