Spring naar de content
bron: Matthias Giesen

Alcohol in de ban: geheelonthouding als nieuwe norm

Eén glas alcohol is al slecht voor de gezondheid, zo stond onlangs in de krant. Zal drank de weg gaan van de sigaretten en wordt geheelonthouding de nieuwe norm? Of nemen we er nog eentje? ‘Alcohol lijkt een wondermiddel. Maar uiteindelijk voegt het niets aan het leven toe.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bert Nijmeijer

“Het begint bij een glas per dag,” stond anderhalf jaar geleden boven een interview met hoogleraar psychiatrie René Kahn in NRC Handelsblad. Elke druppel drank is ongezond, was de boodschap. Steeds meer onderzoek toonde overtuigend aan – steeds overtuigender – dat met elk glas bier of wijn – per dag, per week – de kans op kanker, hartfalen en beroertes met sprongen toeneemt. Zodoende adviseert de Gezondheidsraad sinds november 2015 om niet meer dan één glas per dag, maar nog liever helemaal niet meer te drinken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nul glazen. Dat is wel heel weinig. “Het eindigt bij een glas per dag,” had ook boven het interview met Kahn kunnen staan.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen