Spring naar de content
bron: ANP/Koen van Weel

Van Gogh & Japan: cashen met Vincent

Wie een bezoek brengt aan het Van Gogh Museum, treft behalve De aardappeleters en Zonnebloemen ook veel posters, sjaals, kussenhoezen en exclusieve handtassen aan. Wat zou de kunstenaar zelf gevonden hebben van de uitgebreide commerciële exploitatie van zijn werk?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bert Nijmeijer

Het werk van Vincent van Gogh (1853-1890) leent zich uitstekend voor merchandise. Het laat zich goed afdrukken op mokken, placemats en behang. Zijn portret met rode baard en hoed is iconisch en onmiskenbaar, ook als sleutelhanger of gebreid poppetje. Zijn verblijf in Zuid-Frankrijk komt terug in de verkoop van zakjes lavendel en Provençaalse kruiden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Werk en biografie bieden uitgebreide aanknopingspunten met Brabant, Drenthe, Hollands Glorie en Japan. De commerciële mogelijkheden zijn eindeloos.

Rond de tentoonstelling Van Gogh & Japan heeft de commerciële dochteronderneming van het Amsterdamse Van Gogh Museum, Van Gogh Museum Enterprises BV, weer groot uitgepakt

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.