Spring naar de content
bron: ANP/AFP Foto/Francois Guillot

Modefenomeen Ronald van der Kemp: ‘Vreselijk dat de Kardashians stijliconen zijn’

Ronald van der Kemp is een van de grote succesverhalen van de Nederlandse mode. Als romanticus weigert hij mee te doen met de trends van de huidige modewereld, waar hij zeer kritisch over is. Toch kleedt hij alle grote sterren, misschien júist omdat hij zijn eigen gang gaat. ‘Perfectie vind ik niet zo interessant.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Bijna de hele vloer van het atelier van Ronald van der Kemp aan de Amsterdamse Herengracht ligt vol kleine stukken stof met een camouflageprint. Het zijn verknipte oude legerbroeken, die de ontwerper bij verschillende dumpzaken heeft gevonden. Van deze restjes stof maakt hij patchworkbroeken. Popster Justin Bieber droeg twee jaar geleden precies zo’n lapjesbroek, en sindsdien is er vraag naar. Bieber is een van de vele beroemde klanten van Van der Kemp, die opgroeide in een kruideniersfamilie in Wijchen en eigenlijk balletdanser wilde worden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen