Spring naar de content
bron: ANP/Remko de Waal

Twan Huys onder vuur: Jaap van Zweden weigert interview in RTL Late Night

Topdirigent Jaap van Zweden weigert in september aan te schuiven bij RTL Late Night. Ook misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft laten weten niet in de studio van de late night-talkshow langs te komen. De aanleiding voor dit besluit is een incident met de nieuwbakken presentator van het programma, Twan Huys.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Huys interviewde afgelopen woensdag schrijver Tommy Wieringa op een congres van Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De schrijver zei daarop over de aanslag op De Telegraaf: ‘Dat werd tijd.’ Voor de aanslag op Panorama ‘geldt hetzelfde’, zei hij daarna. Huys antwoordde daarop laconiek: “Ik zie mezelf nu in een liveprogramma op televisie. Wat moet je dan terugzeggen tegen iemand?” Hij besloot het gesprek uiteindelijk met: “Met dit gesprek is niets mis. Tenminste, met wat jij zegt.”

Van Zweden, chef dirigent van het New York Philharmonic, spreekt schande van de bagatelliserende houding van de presentator. Tegen De Telegraaf zegt hij: “Het is mij totaal in het verkeerde keelgat geschoten, hoe hij reageert op de aanslag bij jullie.” John van den Heuvel, misdaadverslaggever bij dezelfde krant, heeft ook al laten weten niet aan te schuiven bij Huys.

Op de sociale media zijn er meer mensen die vinden dat de presentator de grap niet had mogen tolereren. Huys heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. “Achteraf gezien had ik meteen afstand moeten nemen van de uitspraak van Tommy Wieringa. Ik betreur dat ik dat niet heb gedaan”, zei hij tegen RTL Boulevard.