Spring naar de content

Recensie: Sexdagboek van Heleen van Royen

“Het is toch raar dat een seksleven nooit wordt gememoreerd tijdens een uitvaart? We herdenken iemands bestaan, maar of de overledene een goede minnaar of minnares was, wordt altijd volledig buiten beschouwing gelaten.” Seks zit nog altijd in de taboesfeer, stelt Heleen van Royen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thomas van den Bergh

Heleen van RoyenSterker, de samenleving is meer dan ooit aan het verpreutsen. Om een tegenwicht te bieden besluit de schrijfster een jaar lang een seksdagboek bij te houden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En dat zullen we weten. Heleen doet het in een rijdende auto, in de badkamer, op de bank, op het balkon. In alle denkbare posities, en bij voorkeur lang en hard. Met gebruikmaking van een arsenaal aan dildo’s, gels en sexy ondergoed.

Over de seks zelf is ze nuchter en to the point. “Ga douchen. Ik wil je neuken.” “Weer hard neuken. De vibo snort op volle toeren.” Dit soort kale beschrijvingen gaan op den duur wat vervelen. Van Royen lijkt dit zelf ook te beseffen en zorgt ruimschoots voor seksgerelateerde intermezzo’s, over haar nieuwe borsten bijvoorbeeld, het vrouwelijk orgasme, haar vergeefse zoektocht naar een gigolo, het grote leeftijdsverschil met haar vriend, en over haar streven desondanks ‘fuckable’ te blijven. Dit alles steeds op een aangenaam montere, laconieke toon.

Heleen van Royen
Sexdagboek
Lebowski
€22,50