Spring naar de content

De pik als meetlat

Alexandra Besuijen neemt op deze website wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze Big Dick Energy en het prinsessenjurkje van autocoureur Lewis Hamilton.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Big Dick Energy
Beeld:

Big Dick wat?

Er is een nieuw begrip in opkomst en het is een móói begrip: Big Dick Energy. En ja, dat is precies wat je denkt: grotepik-energie, en nee, dat slaat niet alleen op mannen met een grote piemel. Het slaat zelfs niet alleen op mannen, ook vrouwen kunnen BDE uitstralen. Maar wat ís het?

De term werd geïntroduceerd bij het overlijden van de razend populaire reizende tv-kok Anthony Bourdain en is sindsdien een instrument geworden om iemands charisma, x-factor, vibe, swag of hoe je het ook noemen wilt, aan af te meten. [In het Duits zou ik het Schwänzeschwung noemen en daarmee Der Dicke Von Dale halen als woord van het jaar 2018 ?)

Ooit heb ik in een column, die ik niet meer kan terugvinden, de voordelen van een groot geschapen man beschreven ten opzichte van een minder goed toegeruste seksegenoot. Dat had eigenlijk niet veel met ‘de daad’ te maken – hoewel… – maar meer met de manier waarop zo’n meneer vaak in het leven staat. Hij kan trots achteroverleunen als jij de boel bewondert en hoeft niet allerlei compensatiegedrag te vertonen. Dat is sexy en relaxed. Nee, maar écht!

Maar bij BDE geldt dus niet per se alleen het fysiek, maar ook de psyche. Een BDE’er heeft zelfvertrouwen, als hij of zij binnenkomt, kómt er ook echt iemand binnen. Mensen kíjken naar hem, lúisteren naar haar, voelen zich prettig in de uitstraling van die persoon.

Pete Davidson, de verloofde van Ariana Grande en zo’n beetje de lelijkste man die ik ken, schijnt niet alleen very well hung te zijn, hij barst ook van de BDE. Dat geeft de lelijke eendjes onder ons weer hoop. Trump daarentegen mag dan de machtigste man ter wereld zijn, hij heeft het absoluut níet. En verder is het natuurlijk een arbitrair begrip. Sommige mensen (ik) zullen bijvoorbeeld vinden dat Hugo Borst BDE heeft, anderen (niet ik) vinden dat misschien wel van Matthijs van Nieuwkerk.

Ik denk dat Maxima vrij unaniem tot de BDE’ers zal worden gerekend, van iemand als Heleen van Royen weet ik dat zo net nog niet. Het gaat zeker niet om een grote bek en veel over seks lullen. Het heeft ook nog iets met waarachtigheid te maken en helaas, dat kun je niet faken.

Hoe dan ook, de term BDE is viral gegaan, dus we kunnen van de zomer lekker op het terras zitten en in plaats van mensen kijken, BDE’ers spotten. Het is nu al mijn hobby.

Big Dick Energy
Beeld:

Lewis in een rok

Over BDE gesproken: heeft Lewis Hamilton het? Hij ziet er goed uit en kan heel hard autorijden, maar de manier waarop hij zijn piepkleine neefje openbaar bespotte omdat het jongetje een prinsessesenjurkje droeg tijdens de kerst, deed zijn eventuele BDE ernstig inkrimpen.

Met zijn ongetwijfeld dronken harses zette hij een filmpje op Snapchat van de kleine jongen die innig gelukkig in jurk poseerde terwijl hij werd afgebekt door oom Lewis. ‘Boys don’t wear princess dresses!’ Hartverscheurend.

De tekst loopt hieronder door.

Een twittershitstorm brak los. Hamilton wist niet hoe snel hij het filmpje moest verwijderen, maar ja, internet hè? Dat blijft eeuwig rondzwerven.

Ook bood hij zijn excuses aan – hij was juist van mening dat iedereen vooral moest doen waar hij of zij zich goed bij voelt en was blij dat zijn neefje – die de hele reuring hopelijk ontgaan is – zo gelukkig was met zijn jurk.

Om het nou helemáál goed te maken, poseert hij deze maand op de cover van mannenglossy GQ in een rok. Nou ja, een kilt. Van Tommy Hilfiger, maar toch.

Toen in april van dit jaar bekend werd dat Hamilton global brand ambassador van het modelabel werd, klopte het blad meteen bij ze aan met het idee om Hamilton in een jurkachtig iets op de cover te zetten. Hilfiger was meteen enthousiast, Hamilton en zijn team behoefden wat meer overreding. Volgens de coureur werkte hij mee aan de productie om zo te tonen dat het hem echt, echt, echt speet dat-ie zo rot had gedaan tegen de kleine jongen. Dat wil ik graag geloven, maar volgens mij heeft dat vooral met een daling van zijn populariteit te maken. Op Twitter heeft hij alleen berichten geliked van mensen die het voor hem opnemen en twitterde hij zelf boos ‘dat je tegenwoordig nergens meer iets van mag zeggen’. Nee. Geen BDE dus. Zelfs niet in kleine letters….

Big Dick Energy Flamingo wordt papegaai

Even een update voor deze zomer qua prints op T-shirts, mokken, dekbedhoezen, lichtjesslingers, glazen, servetten, schorten, bloesjes, zonnebrillen, hebbedingetjes, notitieblokjes, schoolschriften, boodschappentassen, petjes, placemats, lampenkappen en wat dies meer zij.

Ik heb daar een gedicht over gemaakt. Het heet:

Alles moet anders

De papegaai is de nieuwe flamingo
De kers de nieuwe ananas
De lama de nieuwe eenhoorn
Ook de kreeft en de watermeloen
rukken op.
Het is maar dat u het weet…

Onderwerpen