Spring naar de content

Zal ik u eens lekker inburgeren? Een alternatieve inburgeringscursus

Afgelopen week las ik dat iedereen die niet binnen drie jaar is geslaagd voor een inburgeringscursus, het stemrecht moet worden ontnomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Meredith Greer

“Als mensen komen uit plekken van onvrijheid, moeten ze weten wat vrijheid is,” aldus Gert-Jan Segers. En dus wil hij, net zoals Bente Becker van de VVD dat ‘meedoen nog maar de enige optie is voor mensen’. En verder, ‘boetes, dat vindt de VVD heel belangrijk,’ aldus Becker. Of mensen korten op hun uitkering, iets wat de VVD sowieso erg belangrijk vindt. Hoe dan ook, of het nou geld, verblijfsvergunningen, of democratische grondrechten zijn – afpakken die handel.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En het lijkt me een goed idee. Vrijheid is niet zomaar vanzelfsprekend, dat is iets wat we de mensen door middel van zoveel mogelijk boetes, inburgering en bureaucratie door de strot moeten rammen. En dan vooral natuurlijk de vrijheid om de normen en waarden van de VVD, het CDA en Gert-Jan Segers te omarmen. En wie dat niet wil, mag niet stemmen.

De tekst loopt hieronder door.

Inburgeren
Beeld:

De Grondwet moet dan alleen ook wel een tikkie worden herzien. Maar, zoals onze grote leider Mark Rutte ooit zei toen hij veroordeeld werd voor discriminatie: “Blijkbaar is dat nu wettelijk gezien niet mogelijk. Het is hoog tijd om de wet te veranderen.”

Net als het huidige stelsel van inburgeringscursussen. Want zoals nu de Nederlandse identiteit af laten hangen van of Hannah de TV uitzet of op stand-by zet terwijl ze aan het stofzuigen is in de kamer, dat kan natuurlijk beter. En omdat ik vind dat je altijd het goede voorbeeld moet geven als het om meedoen en participeren gaat, heb ik alvast een opzetje gemaakt met wat voorbeeldvragen.

Welkom bij de meerkeuzevragen voor Kennis van de Nederlandse Samenleving!

Najib doet aangifte bij de Belastingdienst. Ze vragen hem ter controle om zijn bonnetjes te laten zien. Wat antwoordt Najib, als hem daar vragen over worden gesteld?

A. Die kan hij niet vinden. Nee echt niet. Nergens. Vertrouw hem nou maar.
B. Dat waren geen bonnetjes, maar aantekeningen. Net zoals memo’s, niet altijd memo’s zijn, maar soms ook gewoon teksten.
C. Najib herinnert zich de bonnetjes niet, en vindt het jammer dat de vraag over zijn herinneringen de boventoon is gaan voeren. En wat is er wel en wat is er niet. Hij wil erkennen dat er nu heel veel is dat hij niet meer weet, maar wil niet proberen zijn geheugen daarover op te frissen, de brief van de belastingdienst te gaan lezen en dan bedenken wanneer hij die bonnetjes dan voor het laatst had gezien. Dat blijft alleen maar vervuilen wat hij weet. En dat is de verantwoording die hij wil afleggen, wat hij heel bewust doet, waarom hij een besluit genomen heeft, op basis waarvan, want dat is allemaal in het dossier, en waarom hij uiteindelijk hier staat en nog steeds op de inhoud verdedigt waarom die aangifte goed was.

In Nederland zijn er mensen die vinden dat vrouwen net zo goed de top kunnen bereiken als mannen. Het gebeurt alleen niet zo heel vaak. Is dat…

A. …hun eigen schuld, want er wordt alleen maar op kwaliteit geselecteerd en vrouwen nou eenmaal een zekere mate van irrationaliteit met zich meebrengen.
B. …omdat niemand zit te wachten op een vrouw als baas. Moet je voorstellen wat een kippenhok dat gaat worden.
C. …biologisch gezien niet zo heel erg raar want vrouwen excelleren over het algemeen minder omdat ze vaak ook meer interesse hebben in familieachtige dingen enzo.
D. …misschien een leuke baan voor Halbe Zijlstra?

In Nederland hebben we een onafhankelijke en vrije pers. Wat betekent dat?

A. Dat de politie journalisten af mag luisteren, zolang ze de opname daarna maar weer wissen.
B. Dat de linkse, vooringenomen, ongeïnteresseerde, slecht geïnformeerde en politiek gekleurde NPO gesaneerd moet worden, en het propagandistische mediakartel gezuiverd moet worden.
C. MIJN BELASTINGGELD
D. #Sjeswietjarlie

Mo heeft een vrouwelijke collega. Ze draagt soms een rokje. Wat moet Mo doen?

A. Zeggen dat er een piemel in moet. Dat is een compliment.
B. Zich aansluiten bij het fluitkoor van Roderik, Jan-Pieter, Laurens en Pierre en de rest van de jongens.
C. Met zijn gore rapefugeepoten van onze vrouwen afblijven.
D. Zich luidkeels beklagen dat hij ook helemaal niets meer mag.

Sander ziet twee homoseksuele mannen op straat. Hoe reageert hij daarop?

A. Hij loopt met een boog om ze heen, want hij heeft geen problemen met homo’s maar ze moeten wel met hun gore poten van hem afblijven.
B. Hij roept nog twee vrienden erbij, scheldt ze uit, en trapt ze in elkaar. Lachen!
C. Hij plaatst een foto op Instagram met #allemannenhandinhand maar wil niet meebetalen aan hun gezondheidszorg want zo heeft Jezus het niet gewild.

Fatima ziet dat er bij haar in de buurt een nazi-demonstratie is. Er worden Hitlergroeten gegeven. Ze lijken een beetje boos op haar. Wat moet Fatima doen?

A. In gesprek gaan en luisteren naar hun zorgen, om uit haar eigen filterbubbel te komen.
B. Genuanceerd reageren, want zo’n hakenkruis is meestal ironisch bedoeld.
C. Oppassen dat ze daardoor niet spontaan PvdA gaat stemmen, want Hitler was immers ook een socialist.
D. Hen feliciteren met hun dappere gebruik van de vrijheid van meningsuiting.

Succes!

Onderwerpen