Spring naar de content

Zomerlezen: de 91 beste boeken voor op vakantie

De temperaturen stijgen, lege vakantiedagen staren ons aan. Slenteren we naar dat boerenmarktje? Nemen we nog eens een duik? Of kiezen we voor de letteren? 91 boeken om u door de zomer te helpen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thomas van den Bergh

Seizoen 2017/2018 gaat de geschiedenis in als een bewogen jaar voor het boek. Er werd geruzied, met deuren gesmeten, gedreigd en met modder gegooid. Toen de rook optrok, waren er twee nieuwe uitgeverijen op het toneel verschenen: Pluim van Mizzi van der Pluijm en Emanuel, waarin de kinderboekenauteurs van Querido zich hebben verenigd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De bron van alle ellende? Bij Atlas Contact sloegen de stoppen door toen de directie het begrip ‘algoritme’ introduceerde. Bij Querido Kind ging het om de fysieke verhuizing van de redactie naar het WPG-hoofdkantoor. In beide gevallen kun je vaststellen dat het boekenvak, dat enkele economisch moeilijke jaren achter de rug heeft, nog altijd niet tot de meest innovatieve en flexibele sectoren behoort.

Wat je verder ook van deze ontwikkelingen denkt – de aandacht die er in de media aan dit soort gesteggel wordt besteed, staat in geen verhouding tot de grootte van de bedrijfstak. Het lijkt er soms op dat we liever over het boekenvak lezen dan de boeken zelf.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.

Onderwerpen