Spring naar de content
bron: Screenshot Radio 538

De puber als wannabe stuntman tijdens gevaarlijke Keke challenge

Alexandra Besuijen neemt op deze website wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze de gevaarlijke Keke challenge en kantoorkleding.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen
Keke Challenge
Beeld:

Hè ja, spring uit een auto!

Onze verre, verre voorouders zullen ongetwijfeld ook diep gezucht hebben als hun puberkinderen weer eens de hele dag lamlendig op hun berenvel lagen, hun grot niet opruimden en pas op het allerlaatste moment aan hun huiswerk voor speerwerpkunde begonnen en in de millennia daarna is het ook nooit anders geweest.

Ik ben een jaar of vijftien uit de puber, maar ik herinner me nog goed het slagveld dat de jongenskamer was - door mij steevast aangeduid als ‘Sarajevo’ -, het in ergernis uitgesproken ‘jaaa-haaa’ als antwoord op welke vraag dan ook en de tot aan het plafond volgestapelde wasmand als er eindelijk eens een kamer was ‘opgeruimd’.

En dan hadden wij thuis geeneens een computer en smartphones bestonden nog niet. Wat heb ik een medelijden met die gezinnen die ik hier in de zomer op het eiland zie lopen met een mokkende puber in hun kielzog. Niks gezellig een ijsje eten op het terras, maar immer gebogen over die aan hun hand vergroeide telefoon. Ze vinden niks leuk en alles raar, spreken elkaar voortdurend met ‘gast’ aan - ook meisjes schijnen dat onderling te doen, maar gelukkig een stuk minder vaak - en de zwartgalligheid druipt ervan af.

Het is best een zware tijd voor pubers en ouders, maar ik dank god of welke andere boven ons gestelde dan ook, op mijn blote knieën dat er in mijn tijd niet ook nog eens challenges waren. Drugs, drank en druipers, daar moest je je kinderen voor behoeden, niet voor het eten van een vaatwastabletten of het opsnuiven van een ballon. Althans niet na hun derde verjaardag. En al helemaal niet voor het vrijwillig uit een rijdende auto springen! What the fuck nou weer?

Jaja, hier is... *drum roll* de Keke Chalenge!!! Spring uit je rijdende auto, doe een dansje en spring er weer in. En niet alleen de bijrijder hè? Liever nog de chauffeur, zodat de auto een tijdje niet bestuurd wordt. Daar dan een filmpje van maken en op YouTube posten. What could possibly go wrong? ?

Nou dit dus:

Het begon allemaal met een filmpje dat influencer Shiggy op Instagram zette en waarin mensen dansten op de Drake-hit In my feelings. De video is opgenomen vanuit een langzaam rijdende auto met de deur open en dat leidde tot een stroom van na-apers die dachten dat je dan ook écht uit een rijdende auto moest springen. ‘And the Darwin award goes to...

Het zijn natuurlijk niet alleen pubers die dit doen -je moet hier op zijn minst al achttien zijn om auto te rijden - maar zij zijn wel de meest beinvloedbare groep. Zeker als BN’ers als 538 dj’s Wietze de Jager en Chris Bergström aan die onzin meedoen. Alles voor de likes en alles om erbij te horen. Heel veel meer Beavis and Butthead  dan dit krijg je het niet...

Golden Action Girls

Ook zo’n fan van Rose, Dorothy, Blanche en Sofia, aka The Golden Girls? Dan kun je je nu dit illustere viertal uit de jaren tachtig aanschaffen, want de dames zijn vereeuwigd als action figure.

Gekleed in hun kenmerkende garderobe zijn de vier zo ongeveer de lelijkste actionpoppen ooit, maar daardoor eigenlijk wel heel erg grappig.

Met zijn vieren in een doos voor 114,99 dollar en als je ze erin laat zitten en over een paar jaar op eBay zet, vang je er zo het vijfvoudige voor. De al eerder verschenen en nog lelijker set staat al voor 1000 dollar genoteerd op collectors.com.

Helaas pas in april volgend jaar te verkrijgen, maar je kunt er al wel vast op intekenen.

Keke Challenge
Beeld:

Badpak op kantoor

Geen kwaad woord over het warme weer, want straks lopen we weer te klagen dat het te koud en te nat is. Alleen één dingetje: hoe weinig kleding kan je aan naar je werk zonder er wegens schennis der openbare eerbaarheid door de beveiliging uitgezet te worden?

Korte broeken? Slippers? Blote schouders? Toen ik onlangs met de Noord-Zuidlijn (?) een uitstapje maakte naar de in mijn ogen nogal exotische Zuidas, viel het me op dat de daar tewerkgestelden allemaal in (mantel)pakjes liepen. Bij een temperatuur van 37 graden! Pfff.

Werk je nou ergens waar het er wat minder formeel aan toegaat, draag dan eens een badpak naar kantoor! Niet alléén een badpak natuurlijk, maar als top boven een broek of rok. Het materiaal is vaak figuurflatterend en comfortabel, vaak zit er een ingebouwd steuntje in voor de buste zodat je je beha thuis kunt laten en ga je na je werk nog even met je collega’s chillen op dat hippe stadsstrandje, ben je er in een wip klaar voor. Van heel redelijk geprijsd bij de Zweedse klerenwinkel tot voor een paar honderd piek bij de betere lingeriezaak. Ik vind het leuk.

Onderwerpen