Spring naar de content
bron: Harry Klunder

De Foute Jongens over stilte-retraites, stinkende hotelkamers en naaktcampings

Een stilte-retraite in Marokko, een maandje in een stinkende hotelkamer in Gambia, of toch een naaktcamping in Callantsoog? Neen, de Foute Jongens blijven deze zomer liever thuis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Rob: Mijn goede vriendin Hélène toog onlangs naar Marokko. Nee, niet om de handelingen te verrichten waarvan de beelden bij mededelingen van deze aard natuurlijk weer onmiddellijk in uw verdorven geest opborrelen, mijnheer Van Amerongen. Hélène maakt op mij weliswaar niet de indruk de geneugten des levens te negeren. Als zij een potente naffer had willen scoren, bedoel ik, had zij dat binnen een mum van tijd gedaan. Ditmaal ging het om een bezinningsreis. Deze hardwerkende zakenvrouw was door haar yogalerares overgehaald om zich in te schrijven voor een stilte-retraite. Met een groepje andere vrouwen bracht Hélène acht dagen hoofdzakelijk zwijgend door in de Sahara.

Arthur: ‘Ik kan jou en mevrouw Hoogland het prachtige boek Bored Couples aanraden.’

Ik citeer de brochure die de yogalerares haar overhandigde: “Een stilte-retraite is het perfecte medicijn tegen opgelopen stress, uitputting, ballen in de lucht houden, volle agenda’s en vooral veel moeten maar weinig ruimte hebben om te kiezen. De zon, de woestijnnatuur en de bijzondere vergezichten maken dit tot een reis van ruimte, ontspanning en gezond omgaan met het lichaam in de buitenlucht. Weinig hoeven, maar vooral veel mogen en een halve dag of een complete dag in stilte zijn. Deze reis gaat over verstillen, wijsheid in belangrijke levensvragen, ontdekken wie je werkelijk bent.”

Ziet u het voor zich, mijnheer Van Amerongen?

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.

Onderwerpen