Spring naar de content
bron: ANP

Werknemer kan ode van Klaver missen als kiespijn

Je zult toch maar een ambulancemedewerker zijn. Of een basisschoolleraar, of een huisarts. En nadat je een nacht lang gewonde mensen niet dood hebt laten gaan, lastiggevallen bent door dronken malloten, huiswerk hebt nagekeken, snotneuzen hebt gesnoten, en al je patiënten binnen 15 minuten hebt geholpen, zet je dan de tv aan en zie je Jesse Klaver. En dat is dan de man die voor jou op gaat komen. Met een ode…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Meredith Greer

De publieke sector is de afgelopen 15 jaar systematisch uitgehold. Je werkt veel te hard, van je loon kun je amper rondkomen, de stompzinnige administratie stroomt je oren uit. En om de zoveel jaar wordt je met laffe mutsjes, jasjes, en fluitjes in een touringcar op het Malieveld gedropt om samen met je vakbond de polonaise te doen en iets te roepen over pensioenen en werkdruk. Het haalt zelden of nooit wat uit.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dus moet je het van die gast met zijn nonchalant gestylede krullen en zijn zorgvuldig opgestroopte mouwen hebben. Die zelfbewust de camera inkijkt, terwijl hij een zelfgenoegzaam glimlachje probeert te onderdrukken en een tekstje opdreunt die op een slechte reclame voor zorgverzekeringen lijkt. Hij ziet je, zegt hij. Hij waardeert je, leest hij van de autocue. Hij noemt je een ‘vechtjas’ en een ‘klasbak’. En daar moet je het dan mee doen.

De kantinetour

Hij organiseert daarom een kantinetour om samen een vuist te maken. Prachtig woord eigenlijk, kantinetour. Het heeft lekkere binnenrijm en staat precies voor wat het is: een rondje rijden langs plekken waar mensen niets anders doen dan ouwehoeren.

Het voelt als dat ‘linkse verbond’ dat er nooit kwam. Of als het verzet tegen de verhoging van de BTW, wat bij een guitig vormgegeven website bleef. Net zoals de aankomende manifestatie van de SP tegen uitbuiting, op hol geslagen kapitalisme en financiële roekeloosheid, die eigenlijk alleen maar een manifestatie ter profilering van de SP is. Dit keer met Lilian Marijnissen die een zelfgenoegzaam glimlachje probeert te onderdrukken. Net zoals de PvdA die, nou ja… Wat doet de PvdA eigenlijk?

Het voelt als dat ‘linkse verbond’ dat er nooit kwam

De scholen beginnen een nieuw lesjaar, met een absurd tekort aan leraren. Iets waar al jaren voor gewaarschuwd wordt. De zelfmoordcijfers onder jongeren waren nog nooit zo hoog, en de wachttijden in de GGZ nog nooit zo lang geweest. Iets waar ook al jaren voor werd gewaarschuwd. Ondertussen kunnen de buschauffeurs die ze naar hun werk brengen niet eens pauzeren om even naar de wc te gaan. Maar goed, er is nu wel een ode aan je gebracht. Die kun je in je zak steken.

Totdat je hoort dat dat eigenlijk ook al niet mocht. Van mannen als Martin Bosma en Harm Beertema, die namens de PVV in de Tweede Kamer zitten om het op te nemen voor de normale, gewone, Nederlander. Kennelijk vonden ze het niet zo leuk dat Klaver het ineens ook op wilde nemen voor hardwerkende Nederlanders. Die waren al van hen. Afblijven, Jesse.

En de boze mannen in de kranten waren het met ze eens. Waar die mannetjes eigenlijk voor zijn, dat weet niemand. Maar dat ze tegen dat filmpje van Jesse Klaver waren, was in ieder geval duidelijk. Het moest en zou dus van de sociale media af, en zo geschiedde. Weg met de ode aan jou.

Dus schop je je schoenen uit als je thuis komt, doe je met een zucht je BH los, prik je de gaatjes in je magnetronmaaltijd en zap je met je voeten omhoog langs langs Eric Wiebes bij Nieuwsuur, Eric Wiebes bij Zomergasten, Mark Rutte bij Zomergasten, Klaas Dijkoff bij College Tour, Klaas Dijkhoff bij De Slimste Mens, Klaas Dijkhoff bij Pauw, en hoort nog een stukje langskomen van Klaas Dijkhoff bij de Coen & Sander show.

En morgen weer.

Onderwerpen