Spring naar de content
bron: Johan Kleinjan

Een beter milieu begint niet bij millennials

Ze zouden massaal vegetariër zijn, geen auto bezitten en hun kleding bij de kringloopwinkel kopen. De jonge generatie staat bekend om hun milieubewuste levensstijl. Maar is dat wel terecht? Ze vliegen immers ook de wereld over en consumeren flink.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Gastauteur

Arthur Augustijn (34) leeft best duurzaam, zo zegt hij zelf. Hij woont in Rotterdam, maar komt voor zijn werk veel in Amsterdam. Toch heeft hij bewust geen auto. “Voor mijn werk als concept- en event-ontwikkelaar werk ik vrijwel uitsluitend in de Randstad, dat is prima te doen met het openbaar vervoer. Met duurzaamheid kunnen we in het ov met z’n allen nog een grote slag slaan. Mocht ik toch een auto nodig hebben, om naar mijn ouders of vrienden in Drenthe te gaan bijvoorbeeld, dan gebruik ik Greenwheels, daarbij deel je een auto met anderen. Jammer dat het aanbod daarin dan weer tegenvalt. In heel Drenthe staan er drie.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
Salonduurzaamheid
Beeld:

Arthur mag dan geen auto hebben, sinds kort vliegt hij voor zijn werk bijna maandelijks naar Berlijn

Arthur mag dan geen auto hebben, sinds kort vliegt hij voor zijn werk bijna maandelijks naar Berlijn. Niet de meest duurzame oplossing, maar het is tijdtechnisch bijna onmogelijk om daarin wel een duurzame keuze te maken, stelt hij. “Met de trein kost het je bijna een hele dag om er te komen, tegenover anderhalf uur met het vliegtuig. Hetzelfde geldt voor Antwerpen, waar ik ook weleens heen moet. De last-minutetickets voor de trein zijn zo duur geworden dat het goedkoper is om er met de auto heen te gaan.”

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van 
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.

Onderwerpen