Spring naar de content

Een heel apart gevoel van binnen

Een trillende vibrator, komkommer of hardgekookte eieren in de endeldarm – op de Spoedeisende Hulp kijken ze er niet vreemd van op. Jaarlijks melden zich een paar honderd Nederlanders, veelal na uit de hand gelopen seksspelletjes, en met alle risico’s van dien. ‘Iets naar binnen stoppen is makkelijker dan iets naar buiten halen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Het summum van de onderbroekenlol moet de beruchte sketch ‘Butt X-Ray’ van de waaghalzen van Jackass zijn, in hun eerste bioscoopfilm uit 2002. Presentator Ryan Dunn steekt een babyblauwe dinky toy naar binnen met behulp van een condoom en een volle hand glijmiddel en meldt zich bij de radioloog. Dunn maakt de radioloog wijs out te zijn gegaan tijdens ruig avondje met zijn dispuut, en vreest iets te hebben gebroken, want het zit daarbinnen niet lekker, en hij loopt inmiddels als een passer. Als de röntgenfoto even later uit de printer rolt, weet de assistente niet wat ze ziet. De radioloog roept Dunn op het matje. Wijzend naar de oplichtende scan: “Dat daar is geen deel van jouw lichaam, dat is een speelgoedauto.” En, op verwijtende toon: “Dat kun je niet hebben doorgeslikt. Misschien heb je het wel in je kont gestopt.” Zijn advies luidt: niet uitpoepen, daarmee beschadig je de boel. Ga naar een dokter en spreek hier met niemand over. Niet met je vriendin, of vriend, niemand.

Het modelautootje werd na de opnames verwijderd, vermoedelijk zonder blijvende schade aan de anus en het rectum van Ryan Dunn. En de röntgenfoto mocht als trofee mee naar huis.

Negen jaar later, in 2011, reed Dunn zichzelf en een bevriende productieassistent onder invloed van alcohol tegen een boom. Dood. Enkele jaren voor dat ongeluk kreeg Dunn een brief van de Nederlandse advocaat en kunstverzamelaar Aernoud Bourdrez, die de röntgenfoto wel zo briljant vond, dat hij zijn auto ervoor over had. Dunn ging akkoord en stuurde de foto op naar Amsterdam, in ruil voor Bourdrez’ gifgroene DAF 46. ’s Werelds beroemdste darmscan stelt Bourdrez sindsdien tentoon in een museale lichtbak in zijn galerie in Amsterdam. Een eigentijds kunstwerk, een exponent van de Amerikaanse amusementsindustrie, maar vooropgesteld: geen zeldzaamheid op de gemiddelde afdeling radiologie.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van 
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.