Spring naar de content
bron: Beeld: Matty van Wijnbergen

Epische scènes op het naaktstrand

Via Saint-Tropez, waar Rob zijn boek afmaakt, komen de Foute Jongens te spreken over Brigitte Bardot, Mark Rutte en hun liefde voor IJmuiden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Rob Hoogland: Tijdens een bezoek aan het beroemde strandpaviljoen L’Esquinade, waar Brigitte Bardot in 1956 furore maakte met de opnamen van Roger Vadims Et Dieu… créa la femme en dicht bij de paradijselijke plek in Ramatuelle waar ik zelf momenteel aan de voltooiing van mijn nieuwe boek Brieven aan Bavink werk, werd het mij gegund het nieuws te vernemen dat luie diersoorten minder snel uitsterven.

Ik weet niet hoe u daarover denkt, mijnheer Van Amerongen. De manier waarop uw gedachten zich vormen is mij sowieso een raadsel. U zult zich vast ook niet kunnen vinden in mijn stelling dat BB de mooiste vrouw ooit is, wier optreden mij zelfs nu nog kan opwinden. Met name wanneer deze alweer 84-jarige superster haar weigering om zich aan plastische chirurgie te wagen uit de doeken doet, bewonder ik haar nog steeds zeer. Et Dieu… créa la pureté, zucht ik dan.

Menigmaal hebben Brigittes uitstraling en wulpse vormen mij verleid tot handelingen die een onverbiddelijke biechtgang tot gevolg zouden hebben gehad indien ik de roomse manier van leven van mijn goede vader had gekopieerd. Maar laat ik daarover zwijgen. Ook de HP/De Tijd-lezer dient mijns inziens verre te worden gehouden van al te gedetailleerde beschrijvingen van de zondige capriolen, in een ver verleden, van een oude man. Daar kunt u misschien iets van leren, mijnheer Van Amerongen.

Waar het mij nu om gaat is dat onderzoekers van de University of Kansas het doen en laten, gedurende de afgelopen vijf miljoen jaar, van 299 soorten schelpdieren en buikpotigen in de Atlantische Oceaan hebben bestudeerd. En dat zij daaruit de interessante conclusie trokken dat de overlevingskansen van de soorten toenamen naarmate zij zich meer op het laten toelegden en minder op het doen.

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van 
HP/De Tijd? Lees ze hier in onze gloednieuwe app.