Spring naar de content
bron: Beeld: Victoria's Secret

Een crime om te dragen: de million dollar Fantasy bra

Alexandra Besuijen neemt wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze de Glitterbuste, Sint Maarten en de moderne adventkalender.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Glitterbuste

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoewel een onderzoek van Google Trends onlangs uitwees dat push-up’s en andere sexy beha’s het tegenwoordig moeten afleggen tegen de veel comfortabelere bralette, heeft Victoria’s Secret daar niet echt een boodschap aan. Op de veelgecoverde jaarlijkse catwalkshows deden vorige week de onwerelds mooie modellen weer hun rare pasjes in de meest gewaagde outfitjes. Heel sexy, maar inderdaad ook niet heel comfortabel, zo te zien. Vooral het klapstuk van de show, de million dollar Fantasy bra, moet een crime zijn om te dragen. 2100 diamanten zijn erg fijn natuurlijk, maar ik heb ze liever om mijn nek en aan mijn vingers dan op mijn boezem. Dat prikt. En bovendien gaan je T-shirtjes ervan kapot…

Nou ja, zo’n ding is natuurlijk alleen maar voor de publiciteit; wie een glimmende buste wil voor minder geld kan vanaf 29 november terecht bij mevrouw Secret voor de ‘goedkope’ versie van 250 dollar. Die trouwens verdomd veel weg heeft van mijn onlangs bij de Zeeman gescoorde glitterbehaatje. Voor 6,95! Nu nog zo’n plat modellenbuikje en van die Dominatrix-dijen en ik zit met kerst op rozen!

En nu we het toch over kerst en borsten hebben: voor nog geen zes piek kun je een paar nipple covers met kerstklokjes aanschaffen. Waarom je dat zou willen? Geen idee. Ik zou ze in elk geval niet dragen naar het kerstdiner hij je schoonmoeder…

Beeld: Victoria’s Secret

‘Geen fruit. Sjnoep.’

Op het eiland waar ik deels woon, werd afgelopen zaterdagavond Sint Maarten gevierd, omdat er op zondag niet gelopen wordt. De reden? De kinderen moeten maandag weer naar school. Heel apart, want op weekdagen lopen ze wel en moeten ze ook de dag erna naar school. In andere plaatsen vierden ze het weer op maandag, omdat zondag de Dag des Heren is. Snap ik ook niet, want Sint Maarten is van oorsprong katholiek en die doen nooit zo moeilijk over de zondagsrust. Anyway, in Amsterdam Indische Buurt, waar mijn andere huis woont, vierden ze het gewoon op zondag.

Vanaf zes uur bakfietsen vol met Oililygrut met kleurige lampions die braaf hun liedjes zingen en daarna de buurtjeugd, die niet aan lampions of liedjes doet, maar wel rustig nog om tien uur ‘s avonds aanbelt. ‘Geen fruit. Sjnoep. Of geld’. Best eh…ongemakkelijk.

Waar dat Sintermaarten in Amsterdam nou eigenlijk vandaan komt? Als kind vierden we dat niet, behalve misschien in Noord. Wij hadden luilak.

Vermoedelijk zijn het de inmiddels de aggenebbisj buurten ingestroomde King Louie dragende bakfietsmoeders geweest die het feestje in Amsterdam hebben geïntroduceerd voor hun geheiligde kids. Die dan handenvol snaai naar binnen mogen proppen. Terwijl diezelfde moeders de gewone ouderwetse snoeptractie op school de nek hebben omgedraaid wegens suiker en ‘e-nummers’. Zodat die stakkers nu een overdose rozijnen krijgen. Frappant.

Sint Maarten. Beeld:ANP

Doordrinken tot kerst

Een ander ouderwets katholiek dingetje is de adventkalender. Jeweetwel, met van die hokjes die je vanaf 1 december tot kerst mag openmaken en waar dan een plaatje of een chocolaatje in zat. Maar dat voldoet tegenwoordig niet meer – wie een beetje goed voor de dag wil komen schaft zich bijvoorbeeld een beautykalender van l’Occitane, Rituals of de Bodyshop aan. Er is een kattensnoepjesadventskalender, eentje met gereedschap (?), een peper- en zoutkalender (??) en zelfs een Man’ Stuff kalender (???).  Nee, ik wil niet weten wat daar in zit.

Gelukkig ook een ginkalender! Yes please! Het mag wat kosten, maar dan ben je tot kerst elke dag een beetje sjikker. Zo komen we december wel door!