Spring naar de content
bron: Hollandse Hoogte

Het gelijk van Gloria Wekker

De anti-racisten hebben gelijk: Nederlanders weten te weinig over hun koloniale geschiedenis. Daaruit zijn stereotypen als Zwarte Piet te verklaren. Maar moet het witte volk zich daarom maar voortdurend verontschuldigen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Emma Brunt

Toen ik een jaar of dertien was – de leeftijd waarop je je voor van alles en nog wat begint te schamen en natuurlijk nog het meest voor jezelf – kwam een buurvrouw op de onzalige gedachte dat ik de Sinterklaasavond van haar kinderen zou kunnen opluisteren door me als Zwarte Piet te laten schminken en haar als goedheiligman verklede echtgenoot te seconderen als zijn trouwe knecht. Mijn moeder vond het ook een leuk idee, echt geweldig leuk, en samen praatten ze net zo lang op mij in tot ik niet meer durfde te weigeren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.

Onderwerpen