Spring naar de content

Handen af van Hotel California!

Alexandra Besuijen neemt wekelijks de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze Poes Charlie in een klomp, de Top2000 en schoenen van nepdesign.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Poes in klomp

Als je, zoals ik, geen last hebt van goede smaak, zou het zomaar kunnen dat je gek bent op Crocs. En dan bedoel ik niet een kijk-mij-eens-een-gek-mens-zijngek, maar een echte Crocmonsieur of -madame – écht zo stapel op die heerlijk lopende plastic klomp dat je alle sneue en snedige aanmerkingen daarop voor lief neemt. Niemand komt tussen mij en mijn roze Crocs, zelfs de winter niet. Dan doe ik er gewoon dikke sokken in.

Ook mijn kleine jongenspoes Charlie is er gek op en slaapt van kitten af aan vaak gelukzalig in mijn linkerklomp, al puilt ie er inmiddels aan alle kanten uit. Maar daar heb ik iets op gevonden!

Sinterklaasje kom maar binnen met je Croc! Bij Amazon te koop: het Sasquatch pet bed in de vorm van een reuze Croc voor je kat of kleine hond. Verkrijgbaar in geel, roze, zwart en beige. Wel vreemd dat die eerste twee het goedkoopst zijn en de zwarte het duurst. Je hebt slechte smaak of niet – een beige Croc is geen optie natuurlijk.

Voorzien van uitneembare voering, die in de wasmachine kan. Handig.

Wat mij betreft mag er ook eentje komen in grotemensenmaat! Wat zal dat lekker liggen! En dan samen met Charlie… ?

Toptweeduizend moet blijven!

Er is één traditie rond de decemberfeestmaand waar iedereen het maar druk mee heeft en néé, het is niet zwarte Piet. #Godzijgeprezenengedankt.

Het is de toptweeduizend, die elk jaar in de week van kerst en oud en nieuw wordt uitgezonden. Al tweeduizend jaar lang. Dus die moet blijven!

Als Facebookbewoner ontkom je er niet aan, want vrijwel al je vrienden vullen hem niet alleen in, ze delen hem ook nog. Zodat je getuige kunt zijn van hun uitmuntende muzieksmaak… Denk ik dan maar.

Natuurlijk zijn er altijd van die snobs die klagen dat hun favoriete op boekweit geperste Japanse undergroundpunknummer in het oud-IJslands niet op de lijst staat en daarom maar een alternatieve lijst op hun muurtje kwakken ( as if je dat gaat beluisteren), maar over het algemeen houdt iedereen zich braaf aan de regels. We moeten tenslotte niet willen dat de Eagles, Queen, Led Zeppelin en die andere ouwe meuk in de onderste regionen belanden! Handen af van Hotel California!

Maar een hoop gepuzzel is het wel. Ik ken iemand die gewoon 22 nummers van de Beatles in zijn lijst zet, maar dat vind ik zo makkelijk! Als we dat allemaal zouden doen!

Maar hoe pak je het aan? Heb je van tevoren al iets in je hoofd of ga je het hele alfabet langs? Ik ben dan meestal bij de D al klaar… En dan heb je hem ingestuurd en bedenk je opeens welke nummers er óók in hadden gemoeten! Keuzes keuzes keuzes.

Daarom pleit ik voor een toptweeduizendgenerator. Je vult je muzikale voorkeuren in, één of twee nummers die absoluut niet mogen ontbreken en voilà! Als ik een beetje handig was, deed ik het zelf. En als iemand met dit idee aan de haal gaat, dan patenteer ik het bij deze. (Zal je zien dat er al lang zoiets bestaat, maar dan nog)

En al denk je elk jaar dat je maar eens een keertje overslaat, uiteindelijk vul je hem op de valreep nog in. Te gehaast. Zodat je wéér A Million Miles Away van Rory Gallagher vergeet. Terwijl die uiteraard op nummer 1 zou moeten staan!

Hotel California – The Eagles

Hahaha gefopt!

Dit is echt zo’n grappig filmpje! Van die fashion nerds die denken dat ze kennis maken met een heel exclusief schoenenmerk, terwijl het om een heel goedkoop merk gaat, zeg maar een beetje Bristol of Scapino. Zo zie je maar hoe je mensen voor de gek kunt houden. Kostelijk!

Payless opened a fake luxury store and made influencers think they were buying designer shoes

Geplaatst door NowThis Money op Donderdag 29 november 2018