Spring naar de content
bron: ANP

Don Arturo ‘ik heb altijd gelijk’ voorspelt 2019

2018 was voor mij een schitterend jaar met alleen maar hoogtepunten dus daar heb ik niet meer over. Alles wat ik eind 2017 hier op deze plek voorspelde, kwam uit. Zelfs het aantal nieuwe, ditmaal echte grote liefdes van Sylvie Meis klopte: 14. Ik zat er alleen naast met die armetierige proctoloog uit de Achterhoek maar Sylvie heeft toegegeven dat dat echt een foutje was omdat ze dacht dat een proctoloog een soort plastisch chirurg is en geen anusdokter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik word vaak de profeet van Molenbeek en het orakel van de Algarve genoemd, maar bij mij staat de rede hoog in het vaandel en slinger ik niet zomaar allerlei quatsch in de ether zoals medium Henny Stoops. Die mevrouw heeft volgens mij met een stok in haar quinoadrollen zitten roeren en poeren en kwam tot de volgende schokkende conclusies:

“Samenvatting van de voorspellingen 2019

  • Nederlandse politiek: het kabinet gaat vallen en nieuwe verkiezingen zullen worden uitgeschreven!
  • Nederlandse politiek: In het nieuwe kabinet zullen de FVD en PVV samen met 1 kleine partij [ 50+? ] een nieuw kabinet vormen.
  • Koningshuis: Prins Maurits krijgt problemen met zijn race-baan in zandvoort.
  • VS: Trump gaat een akkoord met Iran en Noord-Korea sluiten.
  • Het Vaticaan: Ik zie de gezondheid van de paus ook flink achteruit gaan mede door alle problemen. Hij zal misschien dit jaar of anders vlak erna komen te overlijden.
  • Frankrijk: Marie le Pen krijgt steeds meer voor het zeggen en een kabinetscrisis is niet meer te voorkomen.
  • Buitenaardsleven: Er komen steeds meer bewijzen van buitenaardsen wezens naar buiten die men niet langer kan negeren.
  • Het weer in 2019: We krijgen wisselvallig winterweer maar wel met strenge vorstperiodes die kouder voelen dan normaal.”

Zo kan ik het ook, Henny! Ik ben haar even gaan channelen en toen kwam er toch een schrikbarende kletskoek tot mij, daar lusten de honden geen brood van. Met je winti, rare flessentrekker en poepkoekenbakker.

Enfin, van alle kanten wordt mij gevraagd wat 2019 gaat brengen. Ik vind de bookmakers van Ladbrokes betrouwbare toekomstvoorspellers.  Wie bijvoorbeeld gaat de opvolger van Juncker worden?

Manfred Weber van de EPP staat op 1.80. Dat betekent dat je voor elke euro die je inzet op deze frisse, blozende maar helaas gemeen kalende Beierse christendemocraat (Niederhatzkofen in Rottenburg an der Laaber, 14 juli 1972) je 1 euro en 80 cent krijgt.

Dat schiet dus niet op.

Ons aller Frenske staat op 13.00. Dat is andere koek! Dus als je 1000 euro op onze Spitzenkandidat zet, vang je 13 ruggen! We kunnen dus veilig concluderen dat Frans Timmermans geen schijn van kans maakt, in weerwil van het gejubel en hosannageroep bij alle dag- en weekbladen, de radio en de televisie die hem de voeten kussen en qua kritische vragen niet verder komen dan: excellentie, wat schafte de pot vandaag in Comme Chez Soi? 

De kansen van Frenske lijken definitief verkeken nu blijkt dat Rutte door de Duitsers wordt gezien als de ideale kandidaat om Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad op te volgen.

Er valt veel te zeggen over het nieuws van de Duitse staatstelevisie maar niet dat het onbetrouwbaar is. Die verkiezingen in mei worden een spektakel! Ik voorzie dat Frenske overal naast grijpt en dat hij twee zetels in het Europees Parlement krijgt. Daar waar hij thuishoort. Frenske is big time gefopt door mijn vriend Rutte. Niet voor niets stond meneer Mark met Juncker te knuffelen op elke belangrijke internationale gebeurtenis en wie was het die een starnakele Juncker deze zomer op de been hield?

Rutte heeft het briljant gespeeld met Juncker en Merkel. De megalomane Timmermans gokte op Macron, die griezelige neoliberaal die het eind van 2019 niet haalt. Daar hoef je geen Henny voor te zijn om dat te voorspellen. Met gekrulde en gekromde tenen en plaatsvervangende schaamte zag ik hoe Frenske op audiëntie ging bij Macron.

Afgelopen zondag zat ik bij de VPRO-radio vanwege het Marathoninterview en uiteraard kwam Timmermans ter sprake, hetgeen een luisteraar in het Rosa Spierhuis te Laren er toe noopte te reageren: kan die Martin van Amerongen niet eens ophouden met zijn heksenjacht op onze excellentie Timmermans, de grootste Nederlandse diplomaat sinds meester Joseph Luns. Ik ben daar in de uitzending niet op ingegaan omdat ik het over Rilke, Bach, Arvo Pärt en de schoonheid en de zinvolheid van het leven had.

Het wordt dus bijltjesdag voor Frenske in mei. Mark my words!

Van de week zag ik fopfreule Karin Ollongren roepen dat ze best wel lijstrekker wilde worden van D66. Dat heb ik allang voorspeld mens! Na het de slachtpartij van de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart, wordt Pechtoldoïde Robje Jetten vervangen door fopfreule Karin Långstrump. Met desastreuze gevolgen want uiteindelijk mag zij het licht uitdoen bij D66. Op naar de nul zetels, pop!

Voor mij geen oliebollen, geen smerige bubbels, geen vuurwerk en vooral geen afgrijselijke oudejaarsconferentie

En verder voorspel ik lekker niks nakkes nada want ik ga met de hondjes wandelen over het strand. Voor mij geen oliebollen, geen smerige bubbels, geen vuurwerk en vooral geen afgrijselijke oudejaarsconferentie. Ik ga om 9 uur met een flinke pot sterrenmixthee en de honden op stok en het verzameld werk van Willem Witkampf bestuderen. Zo ziet u dat ik eigenlijk een heel beschaafd en integer mens ben, en niet die racist, fascist, islamofoob, broodpoot, vieze junk en wat die meer zij. Oh ja, en aan het einde van het middag laat ik het houtkacheltje snorren en ga ik lekker naar Dinner for One kijken.

Don Arturo: de ideale schoonzoon.

p.s. Misschien dat ik Dinner for One voor morgen bewaar want ik zie net dat Pornhamster een hele leuke interraciale Silvestergangbang in de aanbieding heeft.