Spring naar de content
bron: ANP

Seks met robots gaat de aarde redden

De wereld zal niet vergaan. Niet omdat de natuur daar een stokje voor gaat steken door het grootste gevaar te vernietigen: de mens. Maar omdat diezelfde mens altijd met een oplossing komt. Nu zou het reddingsmiddel best wel eens seks met de robots kunnen zijn. Daarmee hebben namelijk de narcistische generaties eindelijk het liefdesleven dat hen voeldoening geeft. Dankzij seks met robots zet je ook meteen een streep door het probleem van de overbevolking op onze schitterende doch fragiele planeet. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Erdal Balci

Ik kom zo terug op het naderende massale geslachtsverkeer tussen robot en mens, maar eerst een paar vragen waar ik al langer het hoofd over breek. Namelijk, treft de mens echt blaam als het om de naderende ondergang van de aarde gaat? Hebben wij soms om de giftige combinatie van intellect en paringsdrift gevraagd? Heeft de homo sapiens zijn bestaansrecht soms te danken aan een depressieve Moeder Natuur die er eigenlijk een einde aan wil maken en een slimme huurmoordenaar goed kon gebruiken? Waarom heeft de natuur anders een diersoort ruim baan gegeven dat vernietigt, vervuilt, doodt en zich ook nog eens in recordtempo vermenigvuldigt?

De mens als de beul die een eind maakt aan miljarden jaren oude vermoeidheid. Het zou zomaar eens kunnen. Het probleem bij deze theorie is dat de mens zelf geen zelfmoordneigingen heeft en koste wat het kost de aarde wil redden om zelf ook verder te kunnen.

Iedere keer als ik over de ontwikkeling van robottechnologie lees, ben ik een en al concentratie. Want de robot, waar de meeste mensen heel argwanend tegenover staan, is de remedie voor alle bovengenoemde kwesties. De robot gaat de liefde bedrijven met de mens en het zal allemaal goedkomen.

De Universiteit van Helsinki onderzocht de rol die robots in de toekomst in het seksleven van de mens zullen spelen. De onderzoekers verzochten 432 deelnemers om zich te verplaatsten in het jaar 2035, waarin de mensen inmiddels de keuze hebben om naar twee soorten bordelen te gaan. Een met echte mensen als prostituees, een ander met ‘robots van lichte zeden’. De meerderheid keurde een bezoek aan een bordeel met sekswerkers van vlees en bloed moreel af, maar robots – mannelijk of vrouwelijk- dat kon volgens de Finnen prima.

In moreel opzicht is men dus al klaar voor de nieuwe liefjes, nu nog de technologie. Het is waarschijnlijk een kwestie van enkele jaren eer de man of de vrouw zich kan laten bevredigen door een robot die helemaal zijn of haar type is. Een revolutie die de nieuwe generaties het ultieme geluk zal laten beleven en die door grote mensenmassa’s omarmd zal worden.

Nog even en iedere vrije burger krijgt de mogelijkheid om een partner uit te kiezen die de weerspiegeling is van zijn eigen persoonlijkheid. Een partner die precies weet wat je wil, die geprogrammeerd is in het ophemelen van jouw denkbeelden, die je nooit tegenspreekt, die met zijn of haar schoonheid voldoet aan je meest arrogante zelfbeeld… Een droom die uitkomt voor de narcist.

Nee, we laten de wereld niet vergaan. Niet omdat we er nou zo onvoorwaardelijk van houden, maar omdat we haar nodig hebben voor onze eigen plannen. De robots zullen onze hongerige, dikke ego’s de bevrediging geven die we van gewone mensen niet krijgen. Diezelfde robots zullen er voor zorgen dat de gevaarlijke overbevolking langzaam zal afnemen en de natuur eindelijk op adem kan komen.

Want, wie wil nog kinderen maken als zijn robot een kopie is van de jonge Brigitte Bardot. De nieuwe Brigitte blijft niet alleen eeuwig jong, ze houdt ook onvoorwaardelijk veel van je. Op een manier waarmee je moeder niet van jou heeft gehouden. Krijsende kinderen zullen een hinderlijke factor zijn, die je liever niet in je leven wil hebben. Hoe meer robots hoe meer vreugde dus.

Onderwerpen