Spring naar de content
bron: ANP

De toekomst is een bedreiging geworden

Doemdenken is weer in. Afhankelijk van wie je spreekt, zal onze samenleving te gronde gaan aan immigratie, fascisme dan wel klimaatverandering. De toekomst is een bedreiging geworden. Met zwartkijken kun je een hoop stemmen winnen. ‘Mensen geven zich over aan alarmisme.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bert Nijmeijer

Het is in Nederland vijf voor twaalf sinds Pim Fortuyn zei dat het zo laat was, in de bekende, naar hem genoemde nacht van 9 op 10 februari 2002, waarin Fortuyn brak met – of als lijsttrekker werd afgezet door – de toenmalige politieke partij Leefbaar Nederland.

Het was vijf voor twaalf, in Nederland, in Europa, zei hij. Onder ons was een vijfde colonne van mensen die het land naar de verdommenis wilden helpen. “Dit land is het zat!” zei hij. “C’est ça! Het gaat om uw kinderen, om uw kleinkinderen! Mensen hebben er meer dan genoeg van. Godverdomme, in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die u en mij beroven, oude vrouwtjes. En de politie, wat doen ze? Godverdomme, niks!”

Nog geen drie maanden later werd Fortuyn vermoord door een blanke milieuactivist die meende dat ons land juist met Fortuyn naar de verdommenis zou gaan.

De fans zijn Pim nog niet vergeten, getuige de reacties onder een YouTube-filmpje van die nacht van toen: “Omgelegd door de (s)linkse honden!” “De Nederlandse overheid heeft je vermoord. Ik weet het zeker. Bedankt overheid! Voor het vermoorden van onze toekomst! Godverdomme!” “Bedankt lafaards en babyboomers voor het verpesten van de toekomst van mijn kind!” “Geert Wilders is onze laatste kans om dit land te redden!”

Lees de rest van dit artikel via Blendle.