Spring naar de content
bron: Foto: Wouter le Duc

Zelfportret: Anton Dautzenberg

Anton Dautzenberg (Heerlen, 1967) is schrijver. In februari verscheen zijn poëziebundel Niet het krassen van de kraai. We onderwerpen hem aan een ‘zelfportret’: een serie vragen, gebaseerd op de beroemde questionnaire van Marcel Proust.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Wat is uw huidige gemoedstoestand? Angstig en paniekerig. Ik zit in een onverwachte huwelijkscrisis. Ik weet niet welke kant het op gaat, maar ik denk niet de goede.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wie zijn uw helden? Marthijn Uittenbogaard, het boegbeeld van pedofiel Nederland, bewonder ik wel. Ik vind die man een vrijheidsstrijder omdat hij zich zo openlijk over zijn pedofilie durft uit te spreken. Hij komt uit voor zijn geaardheid, maar hij houdt zich aan de wet. Hij blijft dus van kinderen af. En hij wordt uitgekotst terwijl hij niets heeft misdaan.

Aan wie ergert u zich? Populistische politici en media, domme en luidruchtige mensen en mensen die ‘chillen’ zeggen. En vooral aan mezelf, omdat ik die ergernissen toelaat.

Lijkt u op uw moeder? In mijn zorgzaamheid. En ik ben, net als zij, een tikkeltje theatraal.

Lijkt u op uw vader? Van mijn vader heb ik mijn rechtvaardigheidsgevoel, mijn moreel kompas en mijn hang naar soberheid. Hij is nu tien jaar dood.

Wat zijn uw dagdromen? Eeuwig wandelen door een ontluikend lentelandschap. En ik zou ook wel een tijdje in Duckstad willen wonen, vanwege de kleuren en de sfeer.

Lees de rest van het interview via Blendle.