Spring naar de content
bron: ANP

Huis gekocht in de krappe woningmarkt. Van harte! En nu?

In de krappe woningmarkt, is het kopen van een huis een grote bron van zorgen en stress. Hypotheek aanvragen, een bod doen, overboden worden, tegen een te hoge prijs aanlopen. Des te groter is dan de vreugde als u eindelijk de sleutel van uw droomhuis krijgt overhandigd. Toch bent u er dan nog niet: hier moet u op letten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: [email protected]

Na de aanschaf van uw droomhuis is het niet de bedoeling dat u voor verrassingen komt te staan. Er staat een verhuizing voor de deur, en in veel gevallen ook een omvangrijke verbouwing. Genoeg aan uw hoofd dus, want een verhuizing kan erg stressvol zijn. Een ongeluk zit, hoe belegen het ook klinkt, in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat, in het geval er iets misgaat, u goed verzekerd bent. Zo voorkomt u onvoorziene financiële tegenvallers: efficiënt en eenvoudig.

U bent gehecht aan uw spullen, maar hoe zorgt u ervoor dat uw bezit wordt vergoed tegen schade? Zorg voor een inboedelverzekering, waardoor uw eigendommen gedekt zijn tegen schade. Deze verzekeringen zijn er in soorten en maten; en zorgen ervoor dat u zelf in de meest onvoorziene gevallen gedekt bent. Dat kan gaan van een inbraak tot aan schade door wateroverlast, bijvoorbeeld door een storm of een lekkende leiding. Zelfs als u zelf de schade heeft veroorzaakt, kunt u die met een polis vergoed krijgen.

Naast uw bezit is het ook belangrijk dat u nadenkt over risico’s die uw huis loopt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u schade ondervindt door blikseminslag? Ook daar hoeft u zich weinig zorgen over te maken, als u een opstalverzekering heeft afgesloten. Het werkt eenvoudig: mocht uw woning schade krijgen door vandalisme, of door bijvoorbeeld een boom die omvalt, dan kunt u zich tot uw verzekeraar wenden.

Een verzekering afsluiten ligt voor de hand. Toch komt het vaak voor dat mensen het uitstellen, en pas te laat het belang ervan inzien. U laat dat toch niet gebeuren? Ook u kunt verantwoordelijk gehouden worden voor schade. Voorkom dat u met een torenhoge rekening achterblijft, en sluit bijtijds een goede aansprakelijkheidsverzekering bij bijvoorbeeld Allsecur af. Sommige verzekeringen vergoeden tot wel 2,5 miljoen euro. Hiermee kunt u met een gerust hart genieten van een nieuwe woning en een nieuwe fase in uw leven.

Geschreven in samenwerking met Allsecur.

Onderwerpen