Spring naar de content
bron: Aad de Mos

Aad de Mos: ‘Ik zit maar in één groepsapp, dat is de Zato-club’

HP/De Tijd neemt vanaf nu elke week een kijkje in het telefoon- en sociale media-gebruik van spraakmakende vrouwen en mannen. Aad de Mos, oud-trainer van Ajax, Vitesse, KV Mechelen en voetbalanalyticus trapt de rubriek af.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Leon Kleinveld

Wat is uw laatst verstuurde WhatsApp’je?
“‘Ik ben 17 april beschikbaar.’ Ik werd gevraagd voor een podcast. Die gaat over het nieuwe boek ‘Nii Lamptey en de vloek van Pelé’ van de Staantribune. Ik ben namelijk Nii’s coach geweest bij Anderlecht en PSV.”

En waarnaar verwijst uw laatst gedeelde link?
“Dat was een video met daarin het slechte spel van Joël Veltman. In de wedstrijd tegen Juventus zorgde hij voor een fout. Veltman speelde de bal over de breedte. Juventus onderschepte deze, waardoor er bijna gescoord kon worden. Gelukkig voorkwam De Jong dat met een sliding. Ook vergat Veltman rugdekking te geven bij de goal van Ronaldo. Die goal was zijn fout.”

Welke groepschat zou u liever vandaag dan morgen verlaten?
“Geen enkele. Ik zit namelijk maar in één groepsapp en daar voel ik me thuis in. Dat is de ‘Zato-club’, de zaterdagochtendclub. Dat is mijn vriendenclub waarmee ik vier keer in de week naar de sportschool ga. Ook plannen we uitjes en andere leuke dingen.”  

Wie is uw favoriete twitteraar?
“Dat is @DuBlanqeBogarde, twittert voornamelijk over de Eredivisie. Hij is scherp, direct en boven alles eerlijk.” (Wie er achter het account van DuBlanqeBogarde schuilt is onbekend – LK)

Wat is u favoriete Instagram-account?
“@JoopBuyt. Hij is een reporter van TV West Sport. Het account is zeer origineel. Joop zelf is een intelligente jongen. Hij is een volle Hagenees, en dat spreekt mij erg aan, ook omdat ik daar zelf vandaan kom.”

Wanneer was uw laatste Tinder-match?
“Nooit.”

Wie heeft u onlangs ontvriend op Facebook?
“Ik heb geen Facebook, het platform trekt me niet. Het interesseert me gewoonweg niet en ik heb er nog nooit naar gekeken.”

Welke app zou u aan andere aanbevelen?
“Dan moet ik even kijken wat ik op mijn telefoon heb staan… ja. ‘To Good To Go’. Hiermee kunnen mensen die een overvloed aan eten hebben, kunnen ze dat aangeven op de app. Dan halen andere mensen, die het eten graag willen hebben, het eten op. Zo hoeft er geen eten weggegooid te worden.”

Wat was uw hoogste telefoonrekening?
“Ik zou het niet weten. Mijn vrouw betaalt die altijd. Maar die zal niet hoog zijn, want ik telefoneer zelden.”

Wat hoopt u dat het internet gauw over u vergeet?
“Dat ik trainer ben geweest op de Fiji-eilanden (lachend). Ben ik natuurlijk nooit geweest, maar er is een Ier geweest, ‘Andre Moss’ of zo, die daar gezeten heeft. Mensen denken dan dat ik dat ben.”

Onderwerpen