Spring naar de content
bron: HP/De Tijd

De foute jongens over gevaarlijk leven

Toen Rob werd opgenomen om zijn rechterknie te laten vervangen, bleek zijn verpleegkundige een kloon van Bud Spencer. Arthur besloot voor het eerst in twaalf jaar weer een zorgverzekering te nemen. De Foute Jongens vertellen over hun medische avonturen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Rob: Ofschoon het niet bepaald op basis van vrijwilligheid geschiedde, mijnheer Van Amerongen, mocht ik mij onlangs een weekje onderdompelen in de vijver van de polderlandse gezondheidszorg.

Gezien de bedragen die ik een halve eeuw lang maandelijks in onze zorg heb gepompt, zou men kunnen stellen dat het hoog tijd werd dat minister Hugo de Jonge eens iets voor mij terugdeed. Akkoord, er zijn in ruil voor het vermogen dat zijn voorgangers en hij met mijn financiële bijdragen konden opbouwen enkele huisartsbezoeken voor mij betaald, een paar doosjes medicijnen per jaar – nee, géén blauwe pilletjes – en een eenmalig verblijf in de jaren zeventig in het Zeeweg Ziekenhuis te IJmuiden wegens een hernia-operatie: de enige keer in mijn werkzame leven dat ik mij officieel ziek heb gemeld. Verder heb ik de gezondheidszorgkas alleen maar gespekt. Toch was ik er liever gevrijwaard van gebleven. De zielepijn die mij al jaren plaagt kan ik wel handelen. Anders was ik niet aan deze rubriek begonnen. Maar met fysieke pijn heb ik zo mijn problemen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap