Spring naar de content
bron: Mieke Meesen

Johan Derksen: ‘Voetbal kan ik missen als kiespijn’

Johan Derksen (70) is de bekendste politiek incorrecte voetbalcommentator van Nederland. Maar eigenlijk heeft hij een hekel aan de sport gekregen. De meeste dagen toert hij door het land met legendarische muzikanten, tot vreugde van vele bejaarde rockliefhebbers. ‘Vroeger kende ik alle voetbalstadions, nu alle schouwburgen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ad Fransen

Op de dag dat we in het Drentse Grolloo de laatste onvervalste cowboy van omroepland opzoeken horen we via de autoradio dat Patricia Paay van de trap is gevallen. Johan Derksen (70) – die zeven weken geleden hetzelfde overkwam – haalt in zijn gerestaureerde Drentse hoeve met een kwajongensachtige grijns zijn schouders op, reageert op het nieuws alsof hij aan tafel zit van het satirische voetbalprogramma Veronica Inside: “Misschien kwam het doordat de laatste seksuele uitspatting van mevrouw Paay zich dit keer op de trap heeft afgespeeld.”

Zijn eigen buiteling kende in ieder geval een prozaïschere oorzaak. “Ik was zo stom om in het pikkedonker naar de wc te gaan. Maar ja, dat is de ellende op mijn leeftijd: je moet ’s nachts wel drie keer pissen.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap