Spring naar de content
bron: ANP

Vriend & vijand over Theo Hiddema: ‘Mijn vader is geen zorgend type’

Na de dood van zijn echtgenote Gerrie in 2016 ging strafpleiter Theo Hiddema de politiek in. Als advocaat kon hij zich altijd verschuilen achter een masker van ironie; hoe vergaat het hem nu als politicus? Vriend & vijand over het Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie. ‘Baudet vindt hij aandoenlijk in zijn druistigheid.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Astrid Theunissen

Theo gaat graag op sjouw door de Tweede Kamer, naar het rookhok, waar hij een sigaretje opsteekt met voorzitter Arib, naar hetledenrestaurant, de publieke tribune en het Statenlokaal, dat is de koffiehoek voor medewerkers en bezoekers. Hij snuffelt rond, kijkt en luistert naar wat er leeft onder de mensen. Het was Theo die ‘thuiskwam’ met dat gedonder van Pechtold. Had hij uit betrouwbare bron vernomen. Ja, daar smult hij van.
“Hij heeft een bloedhekel aan gemiezemuis. Als hij een middag heeft verdaan met onzinnige moties, wil hij vanuit ‘het stofnest’ linea recta naar het strand. Ook in commissievergaderingen vergaat het lachen hem weleens. Dan komt hij halverwege een vergadering puffend de fractiekamers binnen en roept: ‘Haal me hier weg.’
“Nadat er onduidelijkheid was ontstaan over zijn onkostenvergoeding, heeft Theo zijn uiterste best gedaan om het te veel ontvangen bedrag meteen terug te storten, maar hij werd van het kastje naar de muur gestuurd. Iemand van de salarisadministratie vertelde hem zelfs dat het bedrag niet eens terugbetaald kón worden aan de staat. Daarop doneerde hij die 14.000 duizend euro aan De Poezenboot.”
Jeroen de Vries, woordvoerder en Eerste Kamerlid Forum voor Democratie en Hiddema’s chauffeur 

Theo heeft een receptie belegd voor Bram en daarvoor officiële uitnodigingen laten drukken alsof het een receptie bij een ambassade betrof. Bram is dan ook een prachtkat en Theo is er in een paar weken in geslaagd om hem te laten apporteren.”
Syp Wynia, columnist en journalist 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap