Spring naar de content
bron: Tom Kellerhuis

Hollands glorie op hoog niveau

Hoofdredacteur en schrijvende kok Tom Kellerhuis is begonnen aan een derde leven: dat van culinair recensent. Elke dinsdag bespreekt hij in ‘Over de tong’ een fancy restaurant met een lunchkaart, waar hij zich hoopt thuis te voelen, in het culinaire mekka van Nederland, en soms daar buiten. Vandaag: café Ons Huis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Deze rubriek speelt zich af binnen een straal van een paar kilometer van de redactieburelen van HP/De Tijd, op steenworp afstand van Amsterdam Centraal. Dit stukje stad behoort tot de kostbaarste vestigingsplekken van Nederland. Qua gastronomische dichtheid is het de hemel op aarde; nergens tref je zo’n diversiteit aan eetgelegenheden aan. In Nederland niet tenminste. Amsterdam heet officieus wel de culinaire kraamkamer van Europa; een beetje chef van naam moet zich tegenwoordig profileren in de hoofdstad. Vele onontdekte parels dus die de moeite waard zijn van een bezoek, waarvan je op voorhand weet of aanvoelt dat het er goed is. De bediening, de gasten, de sfeer, de keuken en het eten. Of het nu een restaurant met een ster betreft of een eenvoudige eetgelegenheid; het moet binnen het concept van de keukenchef uitgevoerd zijn en kloppen. Wie wil er immers eten waar het niet goed schijnt en waar je geen of slechte waar krijgt voor je geld? Een beter criterium om te toetsen is er niet.

Of het nu een restaurant met een ster betreft of een eenvoudige eetgelegenheid; het moet binnen het concept van de keukenchef uitgevoerd zijn en kloppen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen