Spring naar de content
bron: Pinterest

De pompoenlimiet is bereikt

Elke week schrijft Alexandra Besuijen over de laatste mode en trends. Deze week over de pompoengekte in het najaar, VSCO-girls en lelijke comfortabele dekenjasjes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Pompoengekte

https://www.instagram.com/p/B2yw6linulI/

Ha heerlijk herfst! Zo gek als ik ben op de zomer (en de lente en de winter), herfst is toch wel mijn favoriete seizoen. Van kinds af aan al, hoewel dat waarschijnlijk te maken heeft met mijn verjaardag in september. Toen verjaardagen nog leuk en spannend waren dan, tegenwoordig sla ik hem gewoon over. Maar september is nog steeds mijn favoriete maand en daarin sta ik niet alleen want Pinterest barst zowat uit zijn voegen met liefdesverklaringen aan september en de geneugten die zij met zich meebrengt. Het is ook wel een beetje best of both worlds: de temperatuur is nog zeer aangenaam en toch zijn er al chocolade kruidnoten te koop en hangen de afgeprijsde bikini’s naast behaaglijke wollen sjaals en fijne gebreide baretten. In de Noordzee valt nog prima te zwemmen en daarna kun je paddenstoelen en beukennootjes zoeken in het bos. Met een beetje mazzel zijn er nog bramen ook.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eigenlijk is september veel meer het begin van het nieuwe jaar dan dat godsvernakend saaie januari. September heeft zon en blauwe luchten en tegelijkertijd al vlagen van dat lekkere krakende winterweer dat ons hopelijk te wachten staat; januari is mist, druilregen en knellende broeksbanden vanwege de copieuze feestmaaltijden. Een kater van een maand en dan komt dat vreselijke februari ook nog.

Heil september dus, behalve één ding: wat is dat met die fukking pompoenen?!?! Een pompoensoepje is best te hachelen hoor en gegrild met een beetje olie en wat kummel ook helemaal fijn, maar als decoratie, geurkaars, koffiesmaak, ijs, lichtsnoer, slingers, raamstickers, taarten…. pfffffff! Dat je je hele voortuin ermee moet volgooien, of dat je ze maakt van oude sokken of overhemdsmouwen. 😳 Op een oud stoeltje naast de voordeur, op de overloop, in papieren slingervorm, op de schoorsteenmantel – waar komt dat ineens vandaan? Natuurlijk doen wij hier inmiddels ook aan een verwaterde versie van Halloween, maar de hoeveelheid oranje knobbelkalebassen die ik de afgelopen weken ben tegengekomen is echt immens. Of heb ik de memo gemist? De pompoen als de gefiguurzaagde gans, het ultieme doorzondecoratiedingetje. Origineel. Nee maar écht.

De hype die geen hype is

https://www.instagram.com/p/B2w9vPWJWFe/?igshid=z0i38pbkc84z&fbclid=IwAR3zbPJwDOjcMK0uxFazNpws0obrBy_SfjqssLRJJVIfgIzB1OPwN8jzEyQ

Hoewel ik als outfluencer natuurlijk allang de VSCO-girl had moeten signaleren, heb ik in deze ernstig verzaakt. Ik was een beetje Insta-moe, dan krijg je dat en bovendien zijn tienermeisjes zo echt niet mijn ding, dat ik ze gewoon blok. Al die Gooische R’en, al dat gekir van ‘owwww schattig’…brrrrrrrrr! Ik ben nu eenmaal een jongensmoeder. Maar goed, aangezien er nogal wat artikeltjes verschenen over deze meisjessoort, toch maar eens een kijkje genomen. De hashtag #vscogirl (de naam komt van de gelijknamige foto-app die een zonnig filter over je foto’s knalt) tikt moeiteloos de 1,3 miljoen aan (ik zweer je) maar om heel eerlijk te zijn, als die hashtag er niet bij had gestaan, had ik niet gauw het idee gehad dat al deze meiden een overeenkomst hadden. Want volgens al die lifestyleartikelen, die overigens verdacht veel op elkaar lijken, zouden AL die meisjes met een Kånken rugzak lopen, ALLEMAAL een duurzaam waterflesje dragen met een metalen rietje en draagt IEDEREEN een schelpenketting, een Nike short, een oversized T-shirt, Birkenstocks of ‘niet-ironisch gedragen Crocs’ wat dat ook moge betekenen. En raad eens wat? Dat is dus niet zo.

Het zijn gewoon dezelfde (pre)pubermeisjes die je altijd op Instagram en aanverwante sociale media ziet, met dezelfde eendengezichtjes en dezelfde ouderwetse modellenposes. Met oké, zo nu en dan een waterflesje of een rugzak, maar om er nou een heel nieuwe meisjessoort uit te destilleren, nee. Weer eens een hype die geen hype is. En als het al een hype was, dan is-ie allang weer passé natuurlijk. Want zo gaat dat met hypes. En dat is maar goed ook, anders komen al die meidenblaadjes niet vol…

Snuggie 2.0

Wél een hype binnenkort – hoewel niet om aan te zien, maar misschien ook juist daaróm – is de Comfy, een uitermate onflatteuze, maar ongetwijfeld zeer comfortabele hybride van een dekentje en een sweatshirt. Snuggie 2.0 zeg maar. Bedacht bij het uitvindersprogramna Sharp Tank en inmiddels een hit op Amazon waar ze voor nog geen vier tientjes te koop zijn. De maat is 5XL, de stof is teddy, en er zit een giga zak op de voorkant waar je tablet, een boek of een klein hondje in kan. Wil je er net zo uitzien als Selena Gomez, dan is dit je kans. Je hoeft er niet eens voor naar de gym.