Spring naar de content
bron: Linda Stulic

Abdelkader Benali: ‘Migranten zijn VVD’ers, ze hebben een MKB-instelling’

Vorige week verscheen De weekendmiljonair, de achtste roman van Abdelkader Benali. Het is zondagavond en we bellen de schrijver, die zelf niet het beste weekend van zijn leven beleeft; Benali is zojuist teruggekeerd van een bewogen middag in speelparadijs Candy Castle, vertoefde ’s ochtends nog grieperig in bed, en werd zaterdagnacht tegen enen tot overmaat van ramp van de vluchtstrook gesleept met een lekke band.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Robbert van Rijswijk

Zeg, het oorspronkelijke idee was dat u op campagne zou gaan in een rode Ford Transit, het busje dat in uw roman een grote rol speelt. Gaat dat nog gebeuren?
“Gelukkig gaat dat niet door. Nee, nee, dat gaat niet gebeuren. Het was een idee van de uitgeverij, maar ik heb er niets meer over gehoord. Een leuke gimmick maar uiteindelijk komen de mensen voor Benali; ik ben de Ford Transit.”

Waar gaat die roman van u eigenlijk over?
“Ik heb een boek willen schrijven over het eerste contact met de nieuwe wereld en de onschuld daarvan. De nieuwe wereld is in dit verhaal de Rotterdamse Messerstraat van de jaren tachtig, waar ik zelf ben opgegroeid. En het eerste contact wordt in dit verhaal gemaakt door een jong gezin: vader, moeder en zoon.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap